1r Aplec de les Pedres
Ruta Lluís Marià Vidal o la meravellosa història de les pedres que escriuen i parlen

El proper diumenge 3 de juny, el Centre Excursionista de Catalunya organitza el 1r Aplec de les Pedres a Vilanova de Meià. Aquesta primera edició de l’aplec s’emmarca dins del Primer Congrés del Patrimoni Miner, Història de la Mineria i Història de la Geologia a Catalunya. Sumant-nos al congrés retrem homenatge a Lluís Marià Vidal i Carreras, gran pare de la geologia i mineria a Catalunya amb prestigi i reconeixement a tota Europa, president del CEC a finals del segle XIX, gran impulsor de l’excursionisme científic i cultural i  personatge tan admirat, valorat i respectat en el seu temps com poc conegut en l’actualitat.

L’aplec constarà d’un dinar popular a l’ermita de Meià, amb una sèrie de tallers, i una ruta per a aquells que vulguin recrear la descoberta de Lluís Marià Vidal de les pedres que escriuen, pedres calcàries litogràfiques útils per a la impressió de paper, i que parlen, amb l’idioma dels seus fòssils excepcionals; i del seu posterior camí cap a les impremtes de Barcelona.

És un acte:

• Obert a tothom: excursionistes, amants del Montsec, aficionats a la geologia i mineria en general i als socis del CEC en particular.

• Amb voluntat de fer club

• Ideal per a famílies i infants

•  Amb voluntat de difondre la ciència ciutadana entre els excursionistes

• On els escaladors tindran l’oportunitat de gaudir de la Roca dels Arcs, escola d’escalada amb centenars de vies obertes, algunes equipades per l’ECAM.

Properament s’anunciarà el programa complet

afcec_vidal_a_0402

Pedrera de Meià, ca. 1900. Autor: Lluís Marià Vidal i Carreras (AFCEC_VIDAL_A_0402)