Viatge de primavera a França – Limoges i el Llemosí

/, Viatges i trekkings/Viatge de primavera a França – Limoges i el Llemosí
  • catedral Limoges.jpg
  • limoges.jpg


Viatge de primavera a França – Limoges i el Llemosí

Preu Soci: 610€ Soci participatiu: 620€ No soci: Consulta a Atenció al Soci

Coordinada per:

  • M. Mercè Falcó Saldaña
27/04/18 1 dies

En estoc

17

Surcada per les aigües del riu Vienne, Limoges és la capital de la porcellana i forma part del camí de Sant Jaume francès (Via Lemovicensis). Us convidem a conèixer una regió fascinant, amb un interessant patrimoni històric i arquitectònic de gran qualitat en un entorn natural excepcional, gràcies al Parc Natural del Llemosí, que ofereix als visitants una mostra inequívoca del millor de la França Verda, amb rius, llacs i enclaus geològics excepcionals. Poblets encisadors, castells llegendaris, una gastronomia refinada i uns paisatges que ens deleitaran i ens faran vibrar com mai.

Inscripció oberta
Del 12/04 fins 24/04/18
SKU: 3671
Organitzada per: Voluntaris

Descripció de l'activitat

PREU SOCI EN CAMBRA DOBLE: 910

PREU SOCI PARTICIPATIU EN CAMBRA DOBLE: 920 

PREU NO SOCI EN CAMBRA DOBLE: 935 

SUPLEMENT HABITACIÓ INDIVIDUAL 153 € 

(*) Assegurançaopcional de cancel·lació: 30€

A tots els interessats cal abonar una paga-i-senyal de 300€ fins el dia 15 d’Abril.

Visita guiada a Limoges amb entrades a la Catedral i el Museu de la porcellana d’Adrian Deboucher. 

Programa del viatge:

27/04 Barcelona – Cahors – Limoges

28/04 Limoges i el Castell de Montbrun

29/04 Limoges, Brive, Collonges la Rouges i Curemonte

30/04 Limoges, Uzerche, Pompadour i Ségur le Château

01/05 Limoges – Abadia Solignac – Montauban – Barcelona

27/04 BARCELONA – CAHORS – LIMOGES
Presentació al nostre punt habitual i sortida amb autocar direcció a Girona i França. Breu parada en el transcurs de trajecte per a esmorzar per lliure (No inclòs). Continuació de la ruta tot travessant el Rosselló i penetrant el departament del Midi-Pyrenées fins arribar la ciutat de Cahors, assentada sobre una península, a la vora del riu Lot. Aquí tindrà lloc el dinar en un restaurant local. A la tarda, farem una breu visita per la ciutat vella de Cahors, on els seus carrerons i la seva arquitectura creen un ambient molt agradable. El pont Valentré, edificat al segle XIV, està inclòs al Patrimoni Mundial de la UNESCO i constitueix el símbol de la ciutat. Aquesta esplèndida construcció fortificada compta amb tallamars i posseeix tres torres que el converteixen en un cas únic al món. A la bulliciosa ciutat vella, destaca la imponent Catedral de Saint-Etiénne, rematada per dues cúpules, que llueix un bonic portal romànic amb escultures al timpà, així com la plaça Olivier-de-Magny, envoltada de boniques cases antigues, el Palau Roaldès o els nombrosos carrerons comercials. Acabada la visita, continuació del trajecte fins arribar a la ciutat de Limoges, capital històrica de l’antiga regió francesa del Llemosí. Trasllat a l’hotel, sopar i allotjament.

28/04 LIMOGES I EL CASTELL DE MONTBRUN
Esmorzar a l’hotel. Avui descobrirem Limoges, ciutat molt desconeguda per sí mateixa però de gran renom internacional per la seva porcellana fina i blanca. Situada a l’ex-regió del Llemosí i capital del departament de Haute-Vienne, la ciutat de Limoges es troba a la vora del riu Vienne i esdevé una de les etapes del Camí de Sant Jaume. Famosa per la seva porcellana, és també capital de les arts del foc, incloent esmalts i vidreres, i ha sigut declarada com a “Ciutat d’Art i Història”, amb nombrosos tresors arquitectònics, racons inusuals i gran varietat de parcs i jardins. Cal destacar l’estació de tren dels Benedictins, construïda en estil Art Deco, la Catedral de Saint-Etienne, un dels pocs grans monuments gòtics del sud del Loira, així com el Carrer de la Boucherie, un dels carrers més pintorescos de la ciutat. Tot seguit, visitarem el Museu Nacional de Porcellana Adrien- Dubouché, amb la major col·lecció de porcellana de Limoges del món, on farem un viatge en el temps des de l’Antiguitat, tot recorrent continents i civilitzacions fins a les creacions més recents a través d’un espai dedicat a les tècniques de fabricació que permet apreciar amb detall el virtuosisme de les obres mestres exposades. Al migdia, dinar en un restaurant local. A la tarda, sortida cap al municipi de Dournazac per a visitar l’excepcional Castell de Montbrun, construït durant els segles XII i XV i posteriorment restaurat durant el segle XIX. Situat al bell mig del Parc Regional Natural del Perigord-Limousin, Montbrun és un bon exemple de castell del segle XV, amb planta rectangular, flanquejat per quatre torres rodones i protegit per l’aigua del riu. És també un lloc famós per les seves històries sobre les Creuades i sobre el Rei Ricard Cor de Lleó d’Anglaterra (1189 – 1199), qui va morir aquí, les restes del qual es troben enterrades al recinte. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

29/04 LIMOGES, BRIVE, COLLONGES LA ROUGE I CUREMONTE
Esmorzar a l’hotel. Sortida al matí per a visitar l’acollidora ciutat de Brive-la-Gaillarde, famosa pel seu mercat de Georges Brassens, important enclau gastronòmic de la regió, i apreciada pels amants del patrimoni arquitectònic i cultural. Farem un passeig pel centre històric, on podrem veure la Col·legiata de Sant Martí, declarada Monument Històric, amb el seu campanar d’estil neo-romànic, iniciada el segle XII sobre unes restes del segle XV i remodelada al llarg dels segles en diverses ocasions, mentre descobrim mansions interessants, com el Palau Quinhart, la Torre dels Escabins, la Casa Treilhard i la Casa Cavaignac, així com el Palau Labenche, palau renaixentista del segle XVI que actualment alberga el Museu d’Art i Història de la ciutat. Tot seguit, visitarem Collonges la Rouge, antic feu dels comtes de Turena, ubicat al bell mig d’un frondós i afable camp de castanyers i nogueres, considerat com un dels “Pobles Més Bonics de França” i que enamora a tot visitant pel seu pintoresc encant i per les seves famoses pedres d’argila vermella. De l’antic mercat de gra i vi del segle XVI a les magnífiques cases amb teulades de pissarra, passant per la porta Plana i l’església fortificada, no podrem evitar sentir-nos fascinats per la bellesa d’aquesta cèlebre ciutat de Correze amb les seves 25 torres i flamants façanes, on cal destacar l’església de Sant Pere, les sumptuoses residències dels segles XV i XVI, el petit Castell de Vassinhac, la Casa Ramade de Friac, el Castell de Benge o el Castell de Maussac, entre d’altres. Al migdia, dinar en un restaurant de la zona. A la tarda, visitarem la ciutat medieval de Curemonte, encimbellada al cor d’un afable camp verd, al llarg d’un espoló rocós, i que s’ha guanyat l’etiqueta de “Poble Més Bonic de França” gràcies a les seves cases de pedra, les esglésies romàniques i els majestuosos castells. També anomenat “poble dels tres”, ens seduïrà amb les seves tres esglésies, tres castells, tres creus i tres fonts… Tot un rècord per a un poble tan petit! Farem un passeig pels seus pintorescos carrerons, on gaudirem de la deliciosa atmosfera del lloc, on el temps sembla haver-se detingut a l’Edat Mitja, i on podrem contemplar les precioses façanes dels castells de Sant Hilari (segle XIV), amb les seves torres quadrades, de Johannie (segle XIV), amb els seus aires de casa pairal, i de Plas (segle XVI), amb les seves torres rodones. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

30/04 LIMOGES, UZERCHE, POMPADOUR I SÉGUR LE CHÂTEU
Esmorzar a l’hotel. Aquest matí sortida per a visitar la bonica ciutat d’Uzerche, majestuosament emplaçada en un promontori rocós, damunt d’un meandre del riu Vézère, i amb un fabulós patrimoni històric. Uzerche fou una fortalesa inexpugnable, situada a la frontera entre l’Alt i el Baix Llemosí, que exercí un important paper durant l’època carolíngia i l’Edat Mitja gràcies a la seva posició estratègica i a les seves imponents fortificacions. De fet, era coneguda com “Uzerche la verge”, doncs ningú la va conquerir mai. Posseïdora d’un conjunt arquitectònic molt destacat, la vila medieval, també coneguda com “la Perla del Llemosí”, ofereix un recorregut cultural molt interessant a través de les cases antigues, les majestuoses torres i els pintorescos passatges voltats de la ciutat. Cal destacar especialment el Castell Bécharie, conjunt defensiu del segle XV remodelat als segles XVI i XVII i inscrit a la llista de Monuments Històrics. Tot seguit, sortida per a visitar el Castell de Pompadour, situat al municipi d’Arnac-Pompadour i reconstruït al segle XV sobre l’emplaçament d’una antiga fortalesa feudal. Posteriorment fou remodelat al ser otorgat el 1745 a la cèlebre marquesa de Pompadour, preferida de Lluís XV, i des del 1872 és propietat de l’Haras nacional. Declarat Monument Històric, el castell farà les delícies dels amants de l’arquitectura medieval gràcies a l’imponent castillet de l’entrada, les voluminoses garetes, el camí de ronda sobre matacà i les gruixudes muralles, amb onze estances amoblades i uns bonics jardins aterrassats. Al migdia, dinar en un restaurant de la zona. A la tarda, visitarem Ségur Le Château, ubicat en un meandre d’Auvézère i en ple centre de Corrèze, bressol dels primers bescomtes de Limoges, que van venir a aquest “lloc segur” per a erigir la seva fortalesa, així com nombroses famílies de notables, magistrats, cavallers i mestres artesans que posteriorment van fer de Ségur el seu lloc de residència. Aquesta ciutat medieval plena d’encant, que figura actualment a la llista de “Pobles Més Bonics de França”, ho té tot per a captivar al visitant gràcies a un conjunt d’allò més pintoresc, amb un afable riu, cases antigues i un castell fortificat que s’aixeca orgullosament sobre un espoló rocós i que conserva impressionants vestigis del segle XII. A la part baixa, les cases velles amb entramat i torretes dels segles XV, XVI i XVII són testimoni de l’època de prosperitat que el poble va conèixer al passat. Acabada la visita, tornada a l’hotel. Sopar i allotjament.

01/05 LIMOGES – ABADIA SOLIGNAC – MONTAUBAN – BARCELONA
Esmorzar a l’hotel. Sortida de bon matí per a visitar l’Abadia de Solignac, fundada al segle VII per Sant Eloi però destruïda i posteriorment reconstruïda en diverses ocasions. Del seu passat agitat conserva una magnífica església romànica del segle XII l’interior de la qual ofereix al visitant la contemplació de les cúpules, els capitells decorats amb escultures i les magnífiques cadires del cor tallades del segle XV. Tot seguit, sortida cap a la ciutat de Montauban, capital del departament del Tarn i la Garona, a la regió del Midi-Pyrenées, on tindrà lloc el dinar de comiat en un restaurant local. A la tarda, continuació del trajecte de tornada fins arribar a Barcelona. Final del viatge i dels serveis, tot desitjant que hagin gaudit d’aquesta excepcional ruta per Limoges i el Llemosí.

EL PREU INCLOU:
Transport en modern Autopullman Assegurança d’Assistència en Viatge Hotel 3***
Viatge amb règim de Pensió Completa Begudes als àpats (Vi i Aigua)
Guia acompanyant especialista en França
Excursions, Entrades i Guies Locals indicats a l’itinerari Grup mínim 20 participants

EL PREU NO INCLOU:
Tot tipus d’Extres
Tot allò No Indicat
Assegurança opcional de Cancel·lació (*)
(*) a contractar amb la primera paga i senyal.

Vocal Mercè Falcó: 933474124Punt de trobada

Ubicació, data i hora:

Plaça de Catalunya, Barcelona

27 de Apr
06:00 h

Reunió informativa

Ubicació, data i hora:

No disp.
No disp.

Mitjà de transport

Autocar

Complements

Documents Adjunts

No disp.
No disp.


FORMES DE PAGAMENT

Targeta de crèdit: des d'aquesta mateixa pàgina web o bé trucant a l'àrea d'atenció al soci.

Àrea d'atenció al soci
Tel. 933 152 311
De 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 21:30

MÉS INFORMACIÓ

Centre Excursionista de Catalunya .
Carrer del Paradís, 10
08002 Barcelona
Tel.: 933 152 311
cec@cec.cat