De Llafranc a Tamariu (amb bany inclòs)

/, Excursionisme/De Llafranc a Tamariu (amb bany inclòs)
  • llafranc.jpg


De Llafranc a Tamariu (amb bany inclòs)

Preu Soci: 16€ Soci participatiu: 18€ No soci: 20€

Coordinada per:

  • Lluís Armadans Gil
  • Núria Santaló Bel
01/07/18 1 dies

En estoc

11

De Llafranc a Tamariu (amb bany inclòs)

Inscripció oberta
Del 16/06 fins 28/06/18
SKU: 3924
Organitzada per: Voluntaris

Descripció de l'activitat

Preciosa caminada pel litoral que permet anar de Llafranc a Tamariu passant pel Dolmen de Can Mina, el Far de Sant Sebastià i la Cala Pedrosa. Visita i explicació cultural del Conjunt Monumental de Sant Sebastià i bany a la platja de Tamariu.

Des de la platja de Llafranc, es va a buscar la part alta d’aquest poble  per trobar la pista forestal que ens porta al Dolmen de Can Mina, un sepulcre megalític que es troba seguint un corriol que s’endinsa al bosc i que conserva les seves parets i coberta de roca. Un cop vist el dolmen, s’agafa primer un corriol i després una pista fins arribar al Far de Sant Sebastià. 

Quan arribem al Conjunt Monumental de Sant Sebastià, farem una parada per poder visitar i explicar la part cultural més important del seu jaciment ibèric, la seva torre de guaita i la seva ermita, a més d’un hotel del XVIII i del far. També anirem al mirador Joaquim Turró des d’on podrem contemplar una vista panoràmica espectacular de Llafranc i fins i tot Calella.
Des de Sant Sebastià seguim el GR-92 i arribem a Cala Pedrosa, una cala de difícil accés, tranquil•la i que  està plena de pedres grosses. Després d’una breu parada a cala Pedrosa, continuem pel GR-92, que ara segueix per un camí litoral que ens permetrà contemplar unes precioses vistes d’aquest tram de la Costa Brava. Passarem per la punta de la Musclera, per sa Perica (porció extensa de litoral amb roques nues erosionades amb alguns tolls d’aiguaneix) i finalment arribarem a la platja de Tamariu. 
A Tamariu, tindrem bastant de temps lliure per poder gaudir i descansar en qualsevol de les seves tres platges: dues de sorra de gra gruixut (platja dels lliris i platja gran) i una de pedres (aigua dolça). Podrem nedar al mar, prendre el sol a la sorra o simplement gaudir del paisatge asseguts tranquil•lament en una terrassa d’un bar del poble.

NIVELL: ***certa dificultat / Temps de camí: aprox. 3,5 h / Distància: aprox. 8 km / Desnivell: aprox. 350 m

VIATGE: amb autocar 

TROBADA: Balmes – Bergara a les 7:30 h, per sortir a les 7:45 h

NOTA: Material necessari: Botes de muntanya, pals, goretex, gorro, crema solar, banyador i tovallola.  / Mapes i informació: Mapa topogràfic de la part Sud del Baix Empordà de la Editorial Alpina

PLACES: 23

VOCAL: Núria Snataló i Lluis ArmadansPunt de trobada

Ubicació, data i hora:

Balmes - Bergara. Per sortir a les 7:45 h

01 de Jul
07:30 h

Reunió informativa

Ubicació, data i hora:

No disp.
No disp.

Mitjà de transport

Autocar

Complements

Documents Adjunts

No disp.
No disp.


FORMES DE PAGAMENT

Targeta de crèdit: des d'aquesta mateixa pàgina web o bé trucant a l'àrea d'atenció al soci.

Àrea d'atenció al soci
Tel. 933 152 311
De 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 21:30

MÉS INFORMACIÓ

Centre Excursionista de Catalunya .
Carrer del Paradís, 10
08002 Barcelona
Tel.: 933 152 311
cec@cec.cat