Cosins de ximpanzés i parents de Neandertals

/, Activitats singulars, Conferències/Cosins de ximpanzés i parents de Neandertals
  • grup.jpg


Cosins de ximpanzés i parents de Neandertals

Coordinada per:

18/09/18 1 dies

Sense places

0

Cosins de ximpanzés i parents de Neandertals

Anul·lada
Període d'inscripció:
Del 03/09 fins 15/09/18
SKU: 4016
Organitzada per: Voluntaris

Descripció de l'activitat

“Qui som?” Aquesta pregunta forma segurament la base per entendre perquè els humans som l’únic primat que ha acabat colonitzant tot el planeta terra. Les idees predominants sobre la nostra posició a la natura, la nostra unicitat i la nostra història evolutiva i cultural s’han vist radicalment modificades gràcies a grans descobertes científiques.  Dins de les moltes aproximacions per entendre l’evolució humana, la genètica és actualment una de les eines més poderoses que tenim per entendre com hem arribat fins aquí i el nostre gran èxit evolutiu.
De fet, ha estat durant els darrers 10 anys on hi ha hagut més grans canvis en la percepció dels humans com a espècie i la nostra posició dins del complicat arbre evolutiu. És en aquest context, que durant la xerrada intentarem respondre a preguntes com: “Hi ha races humanes?”, “L’home ve del mico?”, “Qué és el que ens defineix com a humans?”, “Som únics?”“Perquè van desaparèixer els Neandertals?” “Desapareixeran els grans simis?”.

El Dr Marques-Bonet és director de l’Institut de Biologia Evolutiva (UPF/CSIC) i investigador principal del grup “La genòmica comparativa” . Va fer el doctorat a la UPF, i després va marxar als Estats Units amb una beca Marie Curie (2008). El 2010, va tornar a Barcelona per tal de crear el seu propi grup. El 2011, va ser seleccionat com a investigador d’investigació ICREA a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el 2013, va ser seleccionat per al premi EMBO Young Investigator. Ha format part de moltes Genoma Consorcis (entre ells el Neanderthal, i dels grans simis), i té àmplia experiència amb els medis de comunicació, entre altres, pel seu treball sobre el genoma del Floquet de Neu. Amb un total de més de 100 publicacions en revistes científiques, ha estat recentment guardonat amb el Premi Howard Hugues Medical Investigator.

DATA DE L’ACTIVITAT, LLOC I HORA: 

Dimarts 18 de setembre, sala d’actes del CEC de 19.30 a 20.45hPunt de trobada

Ubicació, data i hora:

Sala d'actes del CEC

18 de Sep
00:00 h

Reunió informativa

Ubicació, data i hora:

No disp.
No disp.

Mitjà de transport

Complements

Documents Adjunts

No disp.
No disp.


FORMES DE PAGAMENT

Targeta de crèdit: des d'aquesta mateixa pàgina web o bé trucant a l'àrea d'atenció al soci.

Àrea d'atenció al soci
Tel. 933 152 311
De 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 21:30

MÉS INFORMACIÓ

Centre Excursionista de Catalunya .
Carrer del Paradís, 10
08002 Barcelona
Tel.: 933 152 311
cec@cec.cat