Travessa d’Aigüestortes – Estiu 2017

/, Viatges i trekkings/Travessa d’Aigüestortes – Estiu 2017
  • aiguestortes1
  • RutaSetmanaSanta.jpg
  • Caminant.jpg
  • RutaSetmanaSanta2.jpg


Travessa d’Aigüestortes – Estiu 2017

Coordinada per:

22/07/17 9 dies

En estoc

5

Gaudeix d’un entorn privilegiat com és el Parc Nacional d’Aigüestortes on farem estada als refugis de la nostra entitat acompanyats de guies professionals amb els que podrem aprendre noves tècniques de progressió així com les bases de l’alpinisme. No perdis l’oportunitat de fer equip i compartir una experiència inigualable amb els companys.

Període d'inscripció:
Del 17/02 fins 30/06/17
SKU: 2711
Organitzada per: Professionals

Descripció de l'activitat

DATES

Del 22 al 30 de juliol

LOCALITZACIÓ

Aigüestortes és l’únic parc nacional de Catalunya. El paisatge és d’alta muntanya, amb un impressionant relleu i una gran riquesa de fauna i vegetació. L’aigua, amb gairebé 200 estanys i innumerables rierols, n’és la protagonista.

Partirem d’Espot, passarem pels refugis del CEC Josep M. Blanc, Amitges i Ventosa i Calvell, i acabarem l’itinerari a la presa de Cavallers. Duran el recorregut ens acompanyaran els Guies del CEC, amb els que podrem aprendre noves tècniques de progressió així com les bases de l’alpinisme.

EDATS

Aquesta proposta està dirigida a nois i noies d’entre 14 i 17 anys.

 

Travessa d'Aigüestortes

Galeria d’imatges

 

ACTIVITATS

Les activitats estan dirigides en tot moment per guies de muntanya profesionals dels Guies del CEC

 

  • Metodologia bàsica per tal de dur a terme una ruta de muntanya amb èxit.
  • Tècniques de progressió i bases de l’alpinisme.
  • Tallers i dinàmiques d’equip durant els espais de descans establerts a cada etapa.
  • Ascensions a pics assequibles de la zona durant l’estada a cada refugi.

 

FUNCIONAMENT

La ruta està dividida en diverses etapes de diferent dificultat, inicialment la jornada es planteja de manera que es progressa al llarg del matí fins al moment que es decideix realitzar l’àpat per dinar, de manera esporàdica es pot decidir progressar després de l’àpat per dinar per assolir fites necessàries.
La llista de material que cal portar a les rutes així com la documentació requerida es farà arribar per correu electrònic als pares i mares que hagin fet la reserva. A més, rebran un seguit de recomanacions per tal que els seus fills/es vagin ben equipats i així poder preparar el millor possible l’estada.

 

 

REUNIÓ PREPARACIÓ

La reunió de preparació es durà a terme a la sala d’actes del CEC el 29 de juny a les 20h. Aquells que no pugueu assistir, no patiu, ja que es facilitarà un document amb les recomanacions i qüestions importants a destacar.

Transport

El trasllat dels participants al punt de partida així com la recollida en el punt d’arribada es farà amb cotxe particular.

Àpats

Si algun participant necessita alguna dieta especial, cal fer-ho constar al formulari que us fem arribar un cop feta la inscripció, per tal de poder adaptar-la.

Salut

Si algun jove té alguna al·lèrgia o malaltia cal que s’indiqui a la fitxa personal per poder tenir-ho en compte. Si està seguint un tractament, haurà de portar la medicació necessària per tots els dies dels campaments i la recepta mèdica amb les dosis corresponents. La medicació i la recepta seran entregades al seu monitor responsable, qui serà l’encarregat de recordar-li els horaris de la seva ingesta.

Higiene personal

Durant la ruta, al llevar-se i durant els temps de descans son els moments establerts on els participants dediquen estona per a la higiene personal

En cas d’incident

Si algun participant no es troba bé o es fa mal durant els dies de ruta, sigui quina sigui la seva gravetat, el monitor responsable ho comunica immediatament al director de responsable.
En cas de necessitar ajuda mèdica, el director de l’estada es posa en contacte amb el metge i avisa als pares.

Equip de responsables

Segons el decret 267/2016 de Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, a les rutes del CEC hi ha un responsable per a cada 10 nens/es, que seran degudament atesos les 24h del dia.
A més a més també tenim en compte el decret 56/2003 d’activitats fisico esportives en el medi natural per tal de garantir una bona seguretat i funcionament de les activitats d’aquest tipus.
Considerem que el monitor ha de ser una persona responsable, amb sentit comú i que actuï de manera coherent, ja que esdevé un model a seguir pels nens i joves. Des del CEC valorem molt la figura del responsable com a guia, que orienti, doni suport, proposi… Per a nosaltres, és fonamental que cada nen i nena recorri el seu propi camí, amb acompanyament, però sense que ningú ho faci per a ell.

Comunicació amb les famílies

Ens agrada tenir un tracte proper amb les famílies i que ens expliquin com són els seus fills i filles, els seus interessos i necessitats, si hem d’estar atents a alguna cosa en especial… per així poder actuar de la manera més adient possible.
De la mateixa manera, entenem que durant els campaments les famílies vulguin saber com estan els seus fills i filles, com s’ho estan passant… Per això, ens comuniquem amb elles a través d’un grup privat de Facebook, que es crearà específicament per a cada torn dies abans del seu inici. Allà es penjaran fotos i s’explicarà el que s’ha fet al llarg del dia.
En cas de produir-se alguna urgència familiar, els pares i mares poden trucar al CEC i els posarà en contacte amb el seu fill o filla. De la mateixa manera, si hi hagués algun incident durant l’estada, el director es posaria en contacte immediatament amb la família.

CONTACTE

Nom del pare/mare/tutor/a:* (obligatori)

Activitat *

 Grup de Muntanya 4 Columnes Acampades i rutes Escola d'Escalada

Ets soci?
 si no

El teu email (obligatori)

Telèfon: *

Nom i edat dels participants: *

Consulta

Jordi Llàcer
Famílies i infants

Centre Excursionista de Catalunya – CEC
Paradís, 10 · 08002 Barcelona
93 315 23 11 · 
www.cec.catPunt de trobada

Ubicació, data i hora:

Espot

22 de Jul
10:00 h

Reunió informativa

Ubicació, data i hora:

No disp.
No disp.

Mitjà de transport

Cotxe Particular

Complements

No disp.


FORMES DE PAGAMENT

Targeta de crèdit: des d'aquesta mateixa pàgina web o bé trucant a l'àrea d'atenció al soci.

Àrea d'atenció al soci
Tel. 933 152 311
De 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 21:30

MÉS INFORMACIÓ

Centre Excursionista de Catalunya .
Carrer del Paradís, 10
08002 Barcelona
Tel.: 933 152 311
cec@cec.cat