Viatge amb els últims nòmades de Sibèria – els Nenets de Yamalia

//Viatge amb els últims nòmades de Sibèria – els Nenets de Yamalia
  • NENETS_YAMALIA.jpg
  • NENETS YAMALIA.jpg
  • NENETS YAMALIA.jpg
  • MAPA NENETS.jpg


Viatge amb els últims nòmades de Sibèria – els Nenets de Yamalia

Coordinada per:

23/03/18 10 dies

En estoc

3

Està tan lluny que la major part d’aquest territori es troba més enllà del Cercle Àrtic i per arribar-hi cal creuar mig món. És tan inhòspit que Stalin va construir els seus campaments per a presoners aquí. Ningú dubta de la gran bellesa natural de Yamal o de la seva fauna poc comú. El planeta és cada vegada més petit, i si vols anar més lluny…, pocs llocs tan distants com Yamal trobaràs.

Període d'inscripció:
Del 14/11 fins 06/02/18
SKU: 3419
Organitzada per: Professionals

Descripció de l'activitat

Si t’agrada llançar-te a l’aventura, aquest és el teu viatge. Es tracta d’un viatge de descoberta a una de les cultures més ancestrals i tradicionals que queden al planeta. 

Durant el viatge veuràs algunes de les regions menys explorades i més remotes de la Terra. Aquesta experiència et regalarà una enlluernadora combinació de l’increïble ambient àrtic de la regió al costat dels paisatges dels Urals Polars, així com una immersió exclusiva en les antigues maneres de vida a la tundra i dels nòmades Nenets d’avui en dia. Farem excursions amb raquetes de neu i / o esquís a diverses muntanyes i a interessants paisatges de la zona.

Programa del viatge:

Dia 1: Arribada a l’aeroport de Moscú Domodedovo i trasllat a l’Airhotel Domodedovo *** (habitació doble).

Dia 2: Esmorzar i trasllat a l’aeroport Domodedovo. Agafem un vol a Salekhard. Arribada i trasllat a l’hotel.

Salekhard, una població de 42.500 habitants, està situada a la vora del riu Ob, un dels més llargs del món. La ciutat va ser construïda en 1595 com una fortalesa cosaca, i va tenir el nom de Obdorsk -lloc sobre el Ob- fins a l’any 1933. En l’idioma dels Nenets, Salekhard significa «assentament en el terme» i és l’única ciutat del món per on passa el Cercle Polar Àrtic (66º 33’N). Nit a l’hotel, habitació doble. (D)

Dia 3: Esmorzar i trasllat al Festival del Dia del Pastor de Salekhard. A la tundra, els rens són un símbol del significat de la vida: proporcionen menjar, roba i calor. El festival es basa en les tradicions culturals i espirituals dels indígenes del Nord, i per tant totes les activitats celebrades en el “Dia del Reno” estan orientades al seu suport i preservació. L’espectacle principal del festival és una àmplia varietat de carreres de rens, sobre un trineu, sobre esquís tirats per un ren i sobre els propis rens. També se celebren competicions d’esports nacionals com el salt amb trineu, el llançament del tynzyan (llançar una corda buscant que entri en un pal de fusta), la caça amb esquís, el llançament de destral de llarga distància, la lluita lliure o el tir de corda. A part de les competicions, també hi ha fires en què es venen productes d’artesania fets amb ossos i pell de ren i moltes altres coses més. També es pot gaudir de plats típics fets amb carn de ren i carn congelada. Nit a l’hotel, habitació doble. (D)

Dia 4: Esmorzar a l’hotel i trasllat (1 hora i mitja) a la localitat de Kharp, situada al nord de Salekhard i al peu de les Muntanyes Urals Polars. Fent servir motos de neu o trineus de rens, ens endinsarem en l’ampli entorn salvatge i creuarem les Muntanyes Urals polars, la localització (66-68º N, 63-67º E) s’estén des del nord-est fins al sud-oest. Abans d’unir-se a la plana costanera, les muntanyes Urals, s’estenen de nou a través de la vall del riu Sob i seguint el seu curs al costat d’una línia ferroviària del nord Trans-Ural que connecta Seida i Labytnangi. En aquesta zona es veuen les últimes arbredes de les muntanyes Urals Polars. Els Nenets et donaran la benvinguda amb una tassa calenta de «chai». Nit a chum (tenda tradicional nenet). (E, D, S)

Dies 5, 6, 7 i 8: Convivència amb la família Nenet, que seguirà la seva manera de vida tradicional, que gairebé no ha canviat en l’últim segle. Viuràs a les llars dels indígenes del nord i podràs conèixer la seva manera de vida, cuinar plats nacionals i ajudar a muntar les seves tendes, a més de realitzar rituals. Podràs participar de les tasques diàries com tallar fusta, fer foc, preparar el menjar, recollir aigua i ajudar amb els rens.

Durant el dia farem una excursió amb raquetes de neu a les belles Muntanyes Urals Polars.

Nit a chum (compartida). (E, D, S)

Dia 9: Després de compartir l’esmorzar amb la família, ens dirigirem amb moto de neu o en trineu de rens a Kharp, on ens recollirà un cotxe que ens traslladarà a Salekhard. A la tarda tindràs l’opció de prendre un bany (sauna russa). Nit a l’hotel, habitació doble. (D)

Dia 10: Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a l’aeroport a les 8: 30h del matí per agafar el vol a Moscou de les 10: 00h. Arribada a l’aeroport de Domodedovo a les 11: 00h. Fi del programa.

El programa variarà en funció de les condicions climatològiques, de la neu i del gel, així com de la presència d’animals i de les decisions dels guies en aquell moment.
Es proporcionarà una tenda per al grup en funció de la seva mida.

EL PREU INCLOU:

Vol Moscou-Salekhard / Salekhard-Moscou
Allotjament a l’Airhotel Domodedovo *** (habitacions dobles)
Allotjament en hotel *** a Salekhard (habitacions dobles)
Àpats segons el que especifica el programa
Trasllat segons el que especifica el programa
Estada amb família local
Visita al Festival del Dia del Pastor
Guia local
Guia, antropòleg expert en cultura Nenet
Raquetes de neu i / o esquís de muntanya
Activitats segons el que indica el programa
Equip de seguretat àrtica
Telèfon SAT, localitzador, carregador solar
Tendes, estris de cuina, kit de primers auxilis

NO INCLOU:

Vols des de / a Moscou
Carta d’invitació
Despeses personals com begudes, entrades, trucades de telèfon, etc.
Assegurança de viatge
Excés d’equipatge
Roba i equipament individual, matalàs per a dormir, motxilla, roba d’abrigar, botes d’hivern (contacti amb nosaltres perquè li aconsellem)
Qualsevol servei a Moscou
Trucades telefòniques per satèl·lit (2 € / minut)
Tots els serveis no especificats en l’apartat «inclou»

*El preu publicat es basa en la formació de grups de 6 persones. Suplement individual: si us plau, consulteu-nos.Punt de trobada

Ubicació, data i hora:

A concretar

23 de Mar
00:00 h

Reunió informativa

Ubicació, data i hora:

Centre Excursionista de Catalunya (c/ Paradís, 10. Barcelona)

12 de Dec
19:30 h

Mitjà de transport

Complements

Documents Adjunts

No disp.
No disp.


FORMES DE PAGAMENT

Targeta de crèdit: des d'aquesta mateixa pàgina web o bé trucant a l'àrea d'atenció al soci.

Àrea d'atenció al soci
Tel. 933 152 311
De 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 21:30

MÉS INFORMACIÓ

Centre Excursionista de Catalunya .
Carrer del Paradís, 10
08002 Barcelona
Tel.: 933 152 311
cec@cec.cat