Viatge antropològic a Groenlàndia, expedició inuit

//Viatge antropològic a Groenlàndia, expedició inuit
  • GROENLANDIA.jpg
  • Groenlàndia inuit.jpg
  • INUIT.jpg
  • MAPA GROENLANDIA.jpg


Viatge antropològic a Groenlàndia, expedició inuit

Coordinada per:

10/04/18 10 dies

En estoc

1

Els Ammassalimmiut de la costa est de Groenlàndia van formar part de l’últim grup inuit que va tenir contacte amb «l’home blanc». Va passar quan l’explorador danès Gustav Holm els va localitzar l’any 1884. Es tracta dels últims descendents directes de les cultures àrtiques Dorset i Thule. El seu relatiu aïllament i forts vincles amb el passat han propiciat l’enorme manteniment de les seves tradicions culturals i de supervivència: fins i tot el seu dialecte és arcaic comparat amb el de la major part de la població groenlandesa. El nostre objectiu serà submergir-nos en aquesta cultura inuit única, aprendre de la seva perícia i ser testimonis de primera mà de l’ús de les seves tècniques.

Període d'inscripció:
Del 14/11 fins 15/01/18
SKU: 3421
Organitzada per: Professionals

Descripció de l'activitat

Mentre convisquem amb els inuit, aprendrem els seus antiquíssims mètodes de caça i pesca, viatjarem amb trineus arrossegats per gossos, menjarem aliments tradicionals (foca, halibut, bacallà, etc.), construirem iglús de neu i gaudirem de la música i la dansa tradicionals. Ens aixoplugarem en tendes, iglús fets de neu i cabanes de caça, mentre gaudim de les espectaculars vistes dels fiords, glaceres i icebergs. Probablement puguem observar foques, óssos polars i guineus polars, a més de les majestuoses aurores boreals.

Programa del viatge

Dia 1: Vol Reykjavik (Islàndia) – Kulusuk (Groenlàndia). Arribada a Kulusuk i trasllat en moto de neu a la casa d’hostes. Sopar cuinat per a nosaltres mateixos. Habitacions compartides (sac de dormir).

Dia 2: Expedició en trineu de gossos. Coneixerem als caçadors Ammassalimmiut i els seus gossos que ens acompanyaran durant l’expedició. Preparació del kit, instruccions, càrrega de trineus i sortida amb esquís cap al nord acompanyats pels caçadors inuit.

Taller: tècniques d’esquí.

Durant el camí aprendrem a observar i comprendre sobre el terreny com orientar-se per l’Àrtic i a reconèixer els senyals d’aquesta naturalesa salvatge i imprevisible.

Taller: aprendre a construir iglús de neu. Nit en tenda o iglú.

Dia 3: Expedició en trineu de gossos. Arribada a Sermiligaaq. Llicència per conduir un trineu tirat per gossos: teoria i pràctica. Com fabricar un arnés i fuet i el seu funcionament. Explicarem com construir un trineu inuit tradicional i aprendrem algunes paraules en Tunumiutut (l’idioma local) per a dirigir als gossos. També ens endinsarem en la cuina groenlandesa (la dieta inuit tradicional està considerada com una de les més sanes i equilibrades del món) i aprendrem com es cuinen els aliments a l’estil indígena.

Arribada a Sermiligaaq, un assentament actiu i eficient per a la caça i la pesca tradicionals.

Taller: seguretat a l’Àrtic i habilitats d’acampada.

Nit en tenda (opció de dormir a casa local, 250 DKK o 34 €, per nit i persona).

Dies 4-5: Expedició en trineu de gossos. Glaceres Kârale i Knud Rasmussen. Marxarem de Sermiligaaq en direcció al conjunt de glaceres de l’Kârale i Knud Rasmussen. Esquí i gaudi de l’ambient àrtic (aproximadament 22 quilòmetres). A la tarda buscarem foques al gel. Nit en tenda.

Dies 6-7: Expedició en trineu de gossos. Observació i tècniques de caça a Qanerdorsiut. Trasllat en trineu de gossos fins Qanerdorsiut. Taller: aprèn a caçar foques al gel i a pescar amb llargues cordes. Potser tinguem la possibilitat de seguir els següents animals: guineu àrtica, perdiu de les neus, llebre àrtica i fins i tot al rei de l’Àrtic: l’ós polar. Nit en tenda o en iglú de neu.

Dia 8: Expedició en trineu de gossos. Polinia o Iskant (límit del gel). Continuarem explorant l’àrea per a trobar animals mentre ens dirigim cap al sud a través dels fiords i el mar gelat.

Taller: tècniques avançades amb els trineus  gossos.

Taller: acompanyar els inuit a caçar foques. Les foques han estat i segueixen sent molt importants en la vida de la gent local. Estan situades a prop del Iskant (límit del gel), on el gel sol ser de bona qualitat. Nit en tenda.

Dia 9: Kulusuk. Retorn a Kulusuk.

Taller: jocs tradicionals dels inuit, coneixerem cançons, el ball al so del tambor i cants de balades tradicionals. Aprendrem el Tordlut, l’element utilitzat antigament pels inuit per resoldre conflictes a la comunitat. Tarda d’oci al poble, observant les vides dels caçadors inuit i els pescadors d’una localitat tradicional. Possibilitat de visitar el museu local. Nit a casa d’hostes.

Dia 10: Vol Kulusuk – Reykjavik. Després d’esmorzar, trasllat a l’aeroport en moto de neu. Retorn a Reykjavik (Islàndia).

El preu inclou

Vols Reykjavik – Kulusuk i Kulusuk – Reykjavik
Trasllat a l’aeroport en moto de neu a Kulusuk
Allotjament a casa dels hostes (en habitacions compartides)
Allotjament en tendes o en cabanes de caçadors
Pensió completa a Groenlàndia
Un guia especialista: antropòleg expert en cultura inuit
Activitats esmentades en el programa
Tallers esmentats en el programa
Caçadors locals i trineu de gossos
Esquís i raquetes de neu
Equipament àrtic de seguretat
Telèfon per satèl·lit, Spot, carregador solar
Permisos i entrades
Tendes, estris de cuina, kit de primers auxilis

No inclou

Vols de / a Islàndia
Taxes d’aeroport (140 Euros)
Despeses personals com begudes, entrades, trucades telefòniques, etc.
Assegurança de viatge
Excés d’equipatge
Vestimenta / equipament individual, matalàs per dormir, motxilla, roba per al fred, etc. (Contacteu amb nosaltres per recomanacions)
Qualsevol servei a Islàndia
Trucades telefòniques per satèl·lit (2 € per minut)
Tots els serveis no especificats en l’apartat «inclou»

*El preu especificat és en base a 7 viatgers

– Suplement per 5/6 persones: 240 euros

– Suplement per 3/4 persones: 280 eurosPunt de trobada

Ubicació, data i hora:

A concretar

10 de Apr
00:00 h

Reunió informativa

Ubicació, data i hora:

Centre Excursionista de Catalunya (c/ Paradís, 10. Barcelona)

12 de Dec
19:30 h

Mitjà de transport

Complements

Documents Adjunts

No disp.
No disp.


FORMES DE PAGAMENT

Targeta de crèdit: des d'aquesta mateixa pàgina web o bé trucant a l'àrea d'atenció al soci.

Àrea d'atenció al soci
Tel. 933 152 311
De 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 21:30

MÉS INFORMACIÓ

Centre Excursionista de Catalunya .
Carrer del Paradís, 10
08002 Barcelona
Tel.: 933 152 311
cec@cec.cat