COMISSIÓ D’INFANTS

La Comissió d’Activitats per a Infants del CENTRE EXCURSIONISTA de CATALUNYA, com el seu nom ens diu, és un grup de nens que fan activitat a muntanya, acompanyats dels pares i sota la tutela de la nostra Entitat.

Aquesta Comissió està directament vinculada a la Junta Directiva del Centre. És un dels accessos naturals de nous socis al Centre Excursionista de Catalunya, i va ser creat ara fa prop de cinquanta anys, amb la idea d’aconseguir que els socis amb fills d’edats compreses entre els cinc i els catorze anys, poguessin sortir a la muntanya sense que es fes feixuc ni per als pares ni per a la mainada, i de fet és una fita aconseguida.

Molts són els nens que en sortir amb els pares esbufeguen a les primeres de canvi, i en ser dins d’un grup nombrós, i el més important, envoltats d’altres com ells, emprenen les excursions més dificultoses sense cap mena d’escarafalls, fins al punt que darrerament s’estan aconseguint fites inimaginables fa uns pocs anys endarrere. Hem de dir que una de les premisses més importants és que, juntament amb la vessant lúdica i esportiva, es faci veritable cultura de país: geografia, història… al mateix temps d’altres visions més científiques: geologia, biologia… i amb l’encàrrec de fer-les més adreçades a l’excursionisme infantil i per que no dir-ho, als seus pares, totes elles gairebé sempre s’aconsegueixen.

Des de la Secció de Fotografia, fundada l’any 1904, volem posar a l’abast de tots els socis els sabers i els estímuls necessaris per a perseverar en aquesta activitat que tantes satisfaccions dóna als seus afeccionats i que tants testimonis de valor incalculable ha deixat per al coneixement de la nostra cultura, els nostres paisatges i els nostres pobles.

Com funciona?

Cada cop més, els pares i mares s’han implicat en la organització de les sortides, aconseguint darrerament un alt grau de participació i diversitat d’actuacions: raquetes de neu, observació de natura: ocells, flors, bolets… estudi dels plegaments i formacions geològiques, grimpades, vies ferrades, acampades, travessies, bicicleta, canoes, fins al punt que actualment la Comissió es planteja reptes cada cop més acords al tarannà de la nostra Entitat, pionera i degana de l’excursionisme a Catalunya.

Es pretén que els infants arribin a fer-se una colla, entrin en contacte amb la major part possible de les experiències que constitueixen l’essència de l’excursionisme, estiguin motivats per continuar fent muntanya, i un cop assolits els catorze anys entrin al Grup de Jovent de la nostra Entitat.

Pares i mares es gestionen de manera autònoma. Fins ara, cada mes de setembre es configurava un calendari d’activitats a realitzar al llarg del curs acadèmic, on cada sortida és proposada per un o dos vocals responsables de la activitat, que són els que projecten i preparen  la sortida i s’encarreguen de tota la infraestructura: mitjà de desplaçament, tipus de logística, pressupost…Allò que els nens i els pares valoren d’aquest grup és la riquesa de les activitats que fem, ja que són els mateixos pares i mares els que aporten els continguts de les sortides a partir de la seva experiència, però sobretot, ens permet de ser junts vivint uns moments intensos realitzant una activitat que ens complau a tots.

Què es fa?

En conjunt, les activitat consisteixen en:

  • Sortides d’un dia amb cadència mensual (excepte juliol i agost) i que solen coincidir amb el tercer diumenge de mes, tret de causes de força com poden ser festes assenyalades (St. Jordi) o activitats civils importants (eleccions).
  • Estades en refugi o acampades d’un cap de setmana, normalment se’n fa dues o tres cada any.
  • Trobades puntuals que convoca l’Entitat.
  • El sopar de Nadal, ja és tot un clàssic dins del calendari del Centre.

Qui hi pot participar?

Tot i que aquestes activitats estan adreçades a socis de l’Entitat, no tanquem les portes a gent aliena, permetent-se l’assistència a dues o tres sortides per saber com funciona i aleshores fer-se’n soci. Les característiques de les sortides permeten l’assistència de nens molt petits, tot i que l’edat que es contempla oficialment són els sis anys, actualment hem rebaixat l’edat als cinc, i si alguns pares creuen que el seu fill o filla amb menys edat pot venir, no se li tanquen les portes, però han de ser conseqüents amb la situació que se’n pot derivar. Un cop complerts els 14-15 anys, els nois i noies passen al grup de Jovent, tot i que si tenen germans que encara són a la Comissió, no se’ls hi nega el poder assistir a les nostres sortides.

Com informar-se i a qui adreçar-se?

Actualment, a la pàgina web del Centre: www.cec.cat, es pot accedir a la informació actualitzada i amb la anticipació suficient per poder assistir a les sortides amb facilitat. De la mateixa manera, si hi han anul·lacions o aplaçaments de darrera hora, es notifiquen per aquest mitjà i per correu electrònic a les persones inscrites a les sortides.  En el Butlletí, actualment amb cadència mensual, es publiquen les sortides corresponents al període, amb una breu descripció i fotografia si és el cas. En començar l’any, es publica igualment el calendari d’activitats de la Comissió, que sempre es pot consultar al web.

En cas de consulta personal adreceu-vos a atenció al soci, on us facilitaran el telèfon i/o l’adreça de correu electrònic dels responsables o vocals de la junta de la Comissió.

Per finalitzar:

 Aquesta és la manera com els nens, juntament amb els pares i mares, han après durant aquests darrers anys a caminar per indrets desconeguts, utilitzar raquetes de neu, lliscar amb esquís, navegar amb caiac, començar a interpretar els mapes i la brúixola, reconèixer ocells, plantes i arbres, entrar a coves i avencs, aprendre a fer fotografies, grimpar, fer alguna via “ferrata”, escalar… però sobretot, hem caminat molt per la nostra terra aprenent la nostra geografia i ampliant el nostre cercle de companys que en el futur arribaran a ser veritables amics, sigueu benvinguts a casa nostra.
Us hi esperem!
CALENDARI DE LA COMISSIÓ D’INFANTS DEL CEC PER AL 2017

 

Diumenge 29 de gener

Pla de l’Estany, Rocacorba. Preparació Mercè Clara.


Cap de setmana 24-25 de febrer

Salardú-Baqueira-Montgarri. Raquetes de neu i esquí de fons. Pernocta al refugi del CEC de Salardú. Al migdia del 23, després del cole, hauríem de sortir per anar a dormir a Salardú, per tant faríem 2 nits. Es sol·licitaran guies al CEC. Preparació Mireia Padrós i Albert Vidal.


Diumenge 26 de març

Via ferrata, es sol·licitaran guies al CEC. Lloc encara per determinar. Preparació
Albert Vidal amb assessorament Guies CEC.


Dissabte 22 d’abril

Tavertet – Rupit. Preparació Marta Roquet – Albert Vidal.


Diumenge 21 de maig

Activitat encara per determinar.


Cap de setmana 3-4 de juny

Congost de Montrebei i Castell de Mur. Preparació Mireia Padrós.


Dissabte 17 de juny

Muntanya propera a Barcelona. Preparació Anna Sierra.


Cap de setmana 1-2 de juliol

Sant Aniol d’Aguja i Sadernes. Dormirem en el càmping de Sadernes. Hi ha dubtes sobre si la temperatura del riu serà massa freda per que es banyin els nens. Preparació Sílvia Marcer.


Cap de setembre 10 de setembre

BTT Sant Feliu de Guíxols. Preparació Marta Badell.


Diumenge 8 d’octubre

Gallina Pelada (Berguedà). Preparació Albert Vidal.


Diumenge 5 de novembre

Ullastret, visita cultural a la ciutat i castell íber del Puig de Sant Andreu. Preparació Albert Vidal.


Cap de setmana 18-19 de novembre

Delta de l’Ebre i Foradada del Montsià. Dormirem a l’alberg de Poble Nou del Delta. El dissabte BBT, prepararació Mireia Padrós, i diumenge ascensió a la Foradada del Montsià, preparació Albert Vidal.


Dissabte 16 de desembre

Rocòdrom i sopar de Nadal al CEC.

JOVES DEL CEC

El grup de Joves del CEC és un grup de nois i noies d’entre 18 i 35 anys que comparteix la passió per la muntanya. El grup està obert a totes aquelles persones que vulguin practicar esports de muntanya.

Què fem?

Organitzem sortides (d’1 o 2 dies) dos cops al mes i de diversos nivells de dificultat:

• Senderisme
• Mitja i alta muntanya
• Alpinisme
• Vies ferrades
• Barrancs
• Esquí de Muntanya
• Ciclisme

També realitzem sortides de més de 2 dies en períodes de vacances com Setmana Santa o estiu, dins i fora de Catalunya. Cal dir que  tots els vocals acompanyants comptem amb la titulació segons disposa la llei a dia d’avui.

On ens pots trobar?

Els Joves ens reunim cada dijous (excepte festius) a partir de les 21 hores al CEC: C/ Paradís nº 10.

Contacte

Per a més informació, posa’t en contacte amb nosaltres enviant un e-mail a joves@cec.cat
T’hi esperem!