Grup de Muntanya 4 Columnes

El diumenge 17 de gener, havíem previst fer una cursa d’orientació en el circuit fix de Tagamanent, pel que vàrem quedar amb les famílies a la Masia Restaurant El Bellver, per iniciar allà la nostra cursa.

Un cop vàrem ser-hi tots, vàrem anar a esmorzar a l’era de la masia per agafar forçes, i mentre anàvem acabant, vàrem explicar l’activitat, en què consistia la cursa d’orientació, i com fer servir la brúixola i els mapes. Cada infant tenia el seu propi mapa i la seva brúixola, i vàrem estar practicant amb les brúixoles, fins que vàrem estar tots familiaritzats i vàrem començar la cursa plegats, per ajudar-nos els uns amb els altres, fins a poder fer equips.

Tot começar a caminar cap al turó del Tagamanent, segint el rumb que marcava la brúixola, ja vàrem trobar la primera fita, amagada al costat de l’estany, i vam adonar-nos que havíem de buscar-les bé, perquè estaven molt amagades, i fixar-nos bé amb les corbes de nivell del mapa o bé les petites referències que podien haver-hi. A partir de la primera fita, tots es van motivar molt, vàrem ajustar el rumb cap a la segona, i som-hi.

Algunes fites ens costaven més de trobar que d’altres, però les vàrem trobar totes! Cap a la quarta fita, tots havíem assimilat el funcionament de les brúixoles i el mapa, i vàrem fer equips de tres, per fer més l’ambient de cursa entre nosaltres. Això els va motivar molt i va unir-los com a equips.

Entre fita i fita ja començàvem a tenir gana, i ja havíem completat la primera part del circuit, pel que vàrem decidir fer un parell de fites més i anar a dinar. A l’acabar de dinar vàrem treure els mapes del Tagamanent, i amb la brúixola, tal com havíem après a la cursa, vàrem determinar cap on havíem d’anar i quin camí seguir per arribar fins al Figaró a agafar el tren.

El camí de baixada va ser fàcil, per una pista molt ample, i en un parell d’hores vàrem ser al Figaró esperant el tren per tornar cap a Barcelona. D’aquesta sortida hem après a fer servir la brúixola i la importància que té saber-la fer servir i llegir un mapa. Va ser molt divertit anar completant les fites i tot i el vent que feia, va ser un dia molt agradable!

Text: Laura Barriendos

[Fotos] Nacho Rodado