Torelló tornarà a ser l’epicentre del millor cinema a gran altura del 10 al 19 de novembre. La 35a edició del certamen amplia el ventall de propostes i reforça, encara més, un model d’èxit que reuneix cada any les millors projeccions cinematogràfiques.

Tot i la seva dimensió internacional, el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló vol seguir sent l’escenari on es recorden els grans èxits catalans. És per això que l’edició d’aquest any donarà el tret de sortida amb un tribut a la figura de Jordi Pons. L’acte inaugural servirà per reconèixer els grans mèrits de l’alpinista català i soci del CEC; capaç de combinar de la millor manera la passió per la muntanya i el cinema durant més de seixanta anys.

Al llarg de l’espectacle es reviuran les grans ascensions de l’alpinisme de casa nostra a través de les pel·lícules de Pons acompanyades del testimoni dels seus companys d’aventures. Jordi Pons, al costat d’Anglada, Guillamón, Pokorski, Cerdà, Civis i molts altres, van ser els referents d’una nova generació que a la dècada de 1950 va iniciar una activitat important en tots els nivells i en totes les serralades del món. Una punta de llança que va situar l’alpinisme català al nivell que li corresponia durant els anys seixanta i setanta.

Les grans parets alpines, els Andes, l’Hindu Kush o l’Himàlaia van ser testimonis de les gestes d’aquests pioners, de manera que avui no es podria entendre el nostre alpinisme sense la seva contribució.

L’acte serà presentat pel també consoci del CEC, Ferran Latorre, i Marta Bosch, periodista de TV3.

Un dia abans, el dijous 9 de novembre, el programa Temps d’Aventura de TV3 retrà el seu personal homenatge a Jordi Pons amb la filmació d’una escalada.

10 de novembre a les 21:30 h · Teatre Cirvianum, Torelló