El cap de setmana del 17 i 18 de novembre s’han celebrat les III Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya «Memorial Oriol Mercadal», al Museu Cerdà de Puigcerdà, organitzades pel Grup de Recerca de Cerdanya. En aquestes jornades s’hi han presentat 31 comunicacions i dues conferències sobre diferents aspectes de l’arqueologia, del patrimoni, de la història i del medi natural de la Cerdanya. Aquesta edició s’ha fet en record i homenatge a Oriol Mercadal (1963-2017), una gran persona i un gran científic i activista cultural que va ser director del Museu Cerdà.

Durant la tarda del dissabte es van presentar les comunicacions relacionades amb el medi natural cerdà, i dos membres de l’Equip de Recerca Botànica, Valentí González i Josep Nuet, en van  presentar una relativa a l’estudi de la fageda de la vall de l’Ingla, l’única que hi ha a la Cerdanya. Aquest treball compta amb la col·laboració de Romà Rigol i es publicarà pròximament a la revista “ERA”.

 

botanica2-2
La sessió del dissabte va ser clausurada per Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya, que va destacar el bon nivell de les comunicacions, la bona organització de l’acte i la important assistència de públic.

Text: Valentí González.
Fotos: Valentí González, Josep Nuet Badia i Francesc Vallhonrat.

 

botanica2-3