El cap de setmana del 6 i 7 d’octubre, 27 persones de la Comissió de Famílies van visitar, a peu i en caiac, el Congost de Mont-rebei.

Dissabte es començà amb una visita comentada al Castell del Mur i a la col·legiata de Santa Maria de Mur: un castell fronterer amb vistes espectaculars a tota la vall, dotat d’unes curioses estratègies de defensa (merlets no fixos, accés estret en forma de colze…) que van garantir que mai fos atacat, i la magnifica col·legiata, que mostra les reproduccions d’unes pintures que actualment són a Boston.

 

mont-rebei4

Diumenge, ben d’hora, la meitat del grup, majoritàriament formada pels més petits, va iniciar la ruta a peu des de l’Ermita de la Pertusa. Després de caminar 9 km passant per boscs coberts de roures, van assolir l’amfiteatre de penya-segats del Congost de Montrebei, i es retrobaren a l’hora de dinar amb l’altre meitat del grup, la majoria grans, que arribava en caiac travessant per aigua l’impressionant espectacle de parets verticals del riu Noguera Ribagorçana.

 

mont-rebei5

El grup de grans va començar a l’embarcador de Corça a enfilar els 7 km, en 7 caiacs dobles. Van parar a mig camí a les escales d’Aragó per fer l’ascensió a peu dels dos llargs i divertits trams d’escales de fusta fins assolir el mirador. Allí, després de recuperar forces i gaudir d’unes impressionants vistes de la serra del Montsec, van baixar fins al pont penjat, on els esperaven els caiacs. A partir d’aquí, ja ben equipats amb casc, travessaren per aigua la part més estreta del congost, on els nens van aprofitar per jugar a ser gondolers i a tirar-se aigua, fins arribar al punt de trobada amb el grup de petits. Després de recuperar forces dinant, banyant-se i xipollejant a l’aigua freda, cada grup va intercanviar rems per xiruques, i s’enfilà el camí de tornada: els petits per aigua i els grans per terra.

Text: Mireia Padrós Tremoleda

 

mont-rebei2