Magnífica sortida al Pirineu navarrès, organitzada per la Secció de Muntanya, on vam trobar encara molta neu als cims a causa de les darreres nevades caigudes després d’una primera meitat d’hivern sec.

El primer dia pugem a Peña Oroel, prop de Jaca, abans d’arribar a l’alberg de Urzainqui.

El segon dia ens translladem en autocar fins a l’estació d’esquí nòrdic d’Abodi per assolir el Pic Orhy, el primer 2000 del Pirineu. La carretera fins al coll de Larrau està tallada per la neu i ens obliga a partir des de l’estació. Arribem fins al coll de la carena que porta al cim però degut al fort vent ens obliga a retrocedir. Malgrat tot gaudim del paisatge.

El tercer dia ens dirigim fins a Orbaizeta, on hi ha una fàbrica d´armes abandonada (segle XIX) i tot seguit al Coll d’Azpegui, on comença un sender que entre monuments megalítics ens acosta fins a l’Urkulu (1419 m), que ens ofereix una vista magnífica de bona part del Pirineu navarrès, amb l’omnipresent Orhy (2017 m).

El darrer dia, de tornada a Barcelona, aprofitem per visitar l’espectacular castell de Loarre, un dels més ben conservats del segle XI

Text i fotos: Jordi Ollé