S’obren les inscripcions tant per a les proves vàlides per a la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF), com per al Ral·li del CEC i l’Era Pujada.
Les inscripcions estaran obertes fins el dia 5 d’abril i es poden formalitzar mitjançant el web oficial de la prova valdaranskimoworldcup.cat

El dissabte 8 d’abril es disputarà la prova individual, en el marc de la 59a edició del Ral·li del CEC, i el diumenge 9 d’abril la prova vertical, en el marc de l’Era Pujada. La Val d’Aran Skimo World Cup será l’última de les cinc proves puntuables per a la Copa del Món de l’especialitat.

Paral·lelament es celebraran les proves open i les puntuables per la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La cursa compta amb el suport del Conselh Generau d’Aran, dels ajuntaments de Vielha i Naut Aran, i de l’EMD de Bagergue. La competició està organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya (CEC) i pel Centre d’Excursionista d’Aran, es disputarà en l’entorn de l’estació d’esquí de Baqueira Beret, i té el suport de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i de la FEEC.