El passat 20 d’octubre, una trentena de persones va participar en la sortida organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya amb motiu del centè aniversari de Lluís Solé i Guillaume, que actualment és el segon soci més veterà de l’entitat.

L’excursió, que va tenir com a vocals Lluís Willaert i el mateix Lluís Solé, va començar a Viladrau, Osona, on els participants s’havien desplaçat amb autocar des de Barcelona, i va seguir pels camins que creuen els boscos dels voltants del poble, on predominen roures i castanyers, tot resseguint la riera Major i passant pel mas i la font de l’Arimany.

viladrau2

Després de dues hores i mitja de camí planer per aquest idíl·lic paratge del Montseny, del qual Solé coneix cada racó, es va tornar cap a Viladrau per fer un dinar de germanor a l’emblemàtic hostal Bofill. Després de dinar van prendre la paraula Enric Nosàs, antic president del Centre Excursionista de Catalunya, i el propi Lluís Solé, que va voler agrair la presència de tots els assistents. Alguns socis, a títol personal, van entregar a l’homenatjat una placa gravada amb el dibuix d’una fulla de roure i una dedicatòria, que fou signada per tots els socis.

viladrau5

Soci del Centre des de 1940 –de fet, el 2015 li fou concedida la Medalla de Platí de la institució–, Lluís Solé i Guillaume ha estat tota la vida un gran amant de la muntanya, malgrat que el primer esport en què va destacar fou la natació (el 1936 estava seleccionat per anar a competir als Jocs Olímpics de Berlín, que tanmateix foren boicotejats pel Govern de la República). Entre les seves gestes destaca la ruta amb moto per la serralada de l’Himalaia que va fer el 1973 amb cinc companys més. Amb les seves Bultaco Sherpa, els expedicionaris van arribar fins a 5.156 metres d’altitud, de camí a la glacera Imja.

viladrau7

A més d’homenatjar aquest il·lustre soci del CEC en el seu centè aniversari, la sortida va significar el retrobament de molts antics socis que havien participat en activitats del Centre però que, per motius d’edat, les havien anat abandonant.

viladrau6