La vall d’Ordesa i els seus entorns han acollit una nova edició de la Macroeixida que organitza la comissió de Joves del CEC. Més de 40 persones van participar en aquesta activitat que se celebra anualment i que pretén ser una porta d’entrada a nous socis a més d’enfortir les relacions entre els més joves del nostre centre.

Aprofitant que el primer dilluns de juny era festiu a moltes zones de Catalunya, i que per tant es presentava un cap de setmana llarg, dissabte de bon matí tot el grup es va encaminar cap al Pirineu d’Osca. Les previsions meteorològiques no eren gaire optimistes però com que el camí previst pel primer dia era senzill i la motivació per començar a caminar era  alta, el grup va enfilar-se des de la vall de Bujaruelo en direcció a les d’Ordiso i Otal. Els núvols baixos els van acompanyar tot el camí però sense tapar-los del tot el paisatge tenyit de verd que s’anava obrint davant seu. Malauradament, poc després del refugi del vado d’Ordiso i mentre encara recorrien la riba del riu Ara va arribar la pluja. Encara els quedava més de la meitat del camí per davant i a més de la pluja el temps se’ls tirava al damunt. Així que van decidir fer mitja volta i desfer el camí de pujada per retornar als cotxes. Ara sí, la pluja no els va respectar i qui més qui menys va arribar xop al cotxe.

Per diumenge les perspectives no eren gaire millors i la prudència cridava a no aventurar-se a fer gaires excursions. Per això van decidir-se per quedar-se a explorar la cascada de Sorrosal, això sí, sense sortir de la plataforma. I de camí, oh! Sorpresa! Van conèixer el Jorge i la seva família que tenen una formatgeria als afores de Broto. Van convidar els nostres joves a conèixer les seves cabres i a tastar els formatges que fan amb la seva llet. Tothom qui ho va voler s’en va endur un tros per seguir assaborint el cap de setmana un cop tornats a casa.

Per acabar d’aprofitar el dia, i veient que les previsions meteorològiques no s’estaven complint – plovia menys del previst – es van organitzar dues activitats. Un grup va anar a fer una excursió pels pobles de l’entorn de Broto mentre que un altre es va dirigir, també a peu, cap a Buesa per seguir gaudint dels plaers gastronòmics de la zona.

Finalment diumenge va sortir el sol i es van poder fer tres de les activitats previstes. Un primer grup va dirigir-se al barranc del Furco acompanyats pels guies del CEC; un altre grup se’n va anar cap a la vall d’Ordesa i la cua de Cavall per poder gaudir de les vistes panoràmiques que ofereix la Faja de Pelay després de superar la pujada de la Senda de los Cazadores i, finalment, un tercer grup se’n va anar a coronar els cims del Mondiniero i Litro, des d’on van gaudir d’unes magnífiques vistes dels pobles, les valls i els cims de l’entorn, inclosos el Mont Perdut i el canyó d’Ordesa.

Tancant el cap de setmana amb un dia assolellat i les piles carregades s’encara la setmana amb més optimisme i, sobretot, amb ganes de tornar a la muntanya.

Text: Queralt Gómez

Fotos