La sala d’actes del CEC ha acollit la presentació de la darrera prova de la copa del món d’esquí de muntanya, la Val d’Aran Skimo World Cup, que es disputarà a la Val d’Aran els dies 8 i 9 d’abril.

El dissabte 8 d’abril es disputarà la prova individual, en el marc de la 59a edició del Ral·li del CEC, i el diumenge 9 d’abril la prova vertical, en el marc de l’Era Pujada. Paral·lelament es celebraran les proves open i les puntuables per la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Després de quatre proves la copa del món es decidirà a la Val d’Aran, tant en la modalitat individual com vertical. L’emoció estarà garantida fins al final, en una competició on Kilian Jornet ostenta l’actual títol de campió mundial. Les inscripcions estaran obertes fins el dia 5 d’abril i es poden formalitzar a través del web oficial de la prova: valdaranskimoworldcup.cat

A l’acte de presentació que s’ha realitzat a la seu del CEC han intervingut: Luís Carlos Medina, vicesíndic del Conselh Generau d’Aran; Joan Antoni Serrano, alcalde de Vielha; Lluís Gómez, resposanble de relacions institucionals del CEC; Joan Garrigós, president de la FEDME; Lluís Simó, vicepresident de la FEEC; Pep Albós, cap de màrqueting de l’estació d’esquí Baqueira Beret; Xavi Pocino, membre del Centre Excursionista d’Aran; i Ton Massagué, director a la Val d’Aran Skimo World Cup.

Els participants en la presentació han destacat el creixement en la pràctica de l’esquí de muntanya, la voluntat de donar a conèixer la Val d’Aran fora de les nostres fronteres, el futur olímpic de l’esquí de muntanya, i han agraït la implicació de tots els implicats en l’organització d’aquest esdeveniment.