21 de maig del 2017.

Hem sortit des de Banyoles i ens hem endinsat a Pujarnol fins arribar a l’ermita de Sant Nicolau, on hem començat l’excursió. Ens hem enfilat entre roques cobertes de molsa de verd intens, arbres plens de líquens i caminets ombrívols al costat de faigs.

Un cop a dalt ens hem fotografiat captivats per l’enorme roca que aguanta una part de l’ermita de Rocacorba i hem gaudit d’unes esplèndides vistes sobre les comarques del Pla de l’Estany i del Gironès, i més enllà, divisant la costa i tot.

Per dinar hem coincidit els dos grup de la comissió d’infants, el de petits i el de júniors. Hem trobat el que ens pensàvem que era un escurçó, però que ha resultat ser una serp blanca, que mossega per defensar-se però no és verinosa. Hem continuat un tros els dos grups junts, passant per la cova (arcova) de Rocacorba i per la roca barret (aquest tipus de roca s’anomena Madame coiffé, perquè la seva base s’ha aprimat respecte la part superior). Allà ens hem separat els 2 grups: el grup de júniors ha seguit cap a Canet d’Adri mentre que el de petits hem tornat a l’ermita de Sant Nicolau. Al final hem saludat un castanyer centenari, ja molt vellet però bonic.

Text i fotos: Mercè Clara

Enllaç d’instamaps amb el track: https://goo.gl/mVSR3X