El passat 29 de gener es va reobrir per als socis la sala de boulder del Centre Excursionista de Catalunya, un cop finalitzades les obres de condicionament de l’espai i la instal·lació del nou plafó d’escalada, que ha dut a terme l’empresa especialitzada Gecko Walls.

La nova paret de boulder té una superfície de 35 m2 amb un lleuger desplom que oscil·la entre els 10 i els 30 graus, i està equipada amb blocs de tots els nivells. Aquest nou espai s’afegeix a l’antiga zona d’escalada, de 45 m2, que compta amb un plafó de placa vertical i un de placa tombada, a més de dos desploms –de 15 y 45 graus, respectivament– per treballar la resistència. Paral·lelament, s’ha habilitat un espai perquè els usuaris hi puguin descansar després d’escalar o fer-hi estiraments i exercicis complementaris. En aquests moments està equipat amb un campus i un TRX, i properament s’hi afegirà una espatllera amb barra de dominades.

L’ampliació de la zona d’escalada és la resposta del CEC al gran creixement d’usuaris que ha experimentat la sala de boulder des del seu trasllat al carrer de Sant Pere Més Alt, i permetrà compatibilitzar millor l’ús de l’espai per part dels socis amb les altres activitats que s’hi duen a terme, com les classes infantils o el programa “L’escalada, escola de vida” per a joves amb risc d’exclusió social. Ha estat precisament gràcies a aquest últim programa, realitzat amb el suport de la Fundació Bancària “la Caixa” i en col·laboració amb la Fundació de l’Esperança i la Fundació Mercè Fontanilles, que el boulder s’ha pogut ampliar.

De moment, els usuaris del plafó ja han vist com l’horari d’obertura s’ampliava una hora i mitja els dilluns, dimarts, dijous i divendres: de 17 h a 21:30 h. Els dimecres l’horari serà de 18:30 a  21:30 h. Els dijous, a més, l’espai també s’obre al matí, entre les 9:30 i les 12:30 h.

Tot i que ja és en funcionament, el nou plafó de la sala de boulder s’inaugurarà oficialment amb un acte el proper 15 de febrer a les 19:30 h. Hi haurà pica-pica per a tots els assistents.

 

Més informació: tarifes, normativa i ubicació.