EQUIP DE RECERQUES ESPELEOLÒGIQUES

El Centre Excursionista de Catalunya compta, des del 1.955, amb un grup especialitzat en espeleologia: l’Equip de Recerques Espeleològiques.

El grup té els seus orígens al 1947, quan una colla d’amics s’afeccionaren a l’espeleologia a partir d’un exemplar del llibre “Sota Terra”. A la primavera del 1952 un dels membres proposà el nom d'”Equip de Recerques Espeleològiques”. Les primeres referències escrites de l’activitat de l’ERE són d’aquesta mateixa època.

L’any 1955 es va produir el trasllat al CEC, que és la seva seu actual.

Actualment, l’ERE continua sent format per una colla d’amics de totes les edats que realitzen tasques molt diversificades amb l’objectiu d’ampliar els coneixements relacionats amb el món subterrani: bioespeleologia, topografia, geologia, espeleobusseig, fotografia, exploració, etc.

Amb el mateix objectiu, cada estiu l’ERE organitza i participa en campaments, tant d’àmbit nacional com internacional, on s’exploren noves cavitats o es completa l’exploració de cavitats treballades durant la resta de l’any. Els resultats d’aquestes activitats es publiquen, juntament amb altres notícies d’interès espeleològic, en la revista de la secció, l’Espeleòleg, des de l’any 1957.

A més, cada dimarts la gent de l’ERE es troba al CEC, on a part de preparar les sortides del cap de setmana, organitza xerrades i projeccions relacionades amb el món de l’espeleologia.

Per últim, i des de fa més de 50 anys, cada tardor l’ERE organitza un curs d’iniciació a l’espeleologia, durant el qual s’ensenyen les principals tècniques de progressió vertical i es donen els coneixements bàsics perquè els participants puguin descobrir i gaudir del món subterrani.

60 anys de l’ERE:

http://ere60anys.wordpress.com/