Sortides de Captació a tots els nivells, Audiovisuals, Monogràfics, Sortides Tècniques, Cursos d’Iniciació i Avançat al descens..

Per a més informació?

E-mail:         barrancs@cec.cat

Pels voltants de l’any 1997, una colla d’amics aficionats a l’espeleologia i al descens de canyons del CEC van rebre el encàrrec de organitzar el primer curs de descens d’engorjats que organitzava l’Escola de Muntanya.

L’èxit indiscutible del curs va provocar que a partir d’aleshores sempre els organitzessin i els dirigissin part dels aficionats al descens de canyons, que aleshores, per sinergies a nivell federatiu, mil·litaven a l’Equip de Recerques Espeleològiques, però duien a terme les activitats de forma paral·lela.

z5y200000135Aquesta convergència Descens d’Engorjats – Espeleologia era difícil, i es podia considerar el descens de Canyons com una activitat independent, per el que al 2007 es van començar els tràmits per poder constituir-nos com a secció dins del CEC, sense estar vinculats a cap altre, fet que es va dur a terme a finals del 2007. Comptant per tant, a data d’avui amb representació a la Junta Directiva.

El GDE és principalment una colla d’amics que col·laboren per fer activitat i oferir a les persones que vulguin, gaudir de les meravelles del descens d’engorjats, barrancs i canyons, una formació i unes activitats de qualitat. Cal destacar que els membres del GDE son especialistes en el descens de canyons a nivell federatiu i estatal, comptant tots els vocals acompanyants amb la titulació segons disposa la llei a dia d’avui.

Al llarg de l’any s’organitzen, en col·laboració amb l’Escola de Muntanya el curs d’iniciació al descens de canyons i des de 2005 el curs avançat amb l’objectiu de formar les persones que volen practicar aquest meravellós esport. També es fan xerrades monogràfiques sobre diverses matèries pels socis i col·laboradors i passis d’audiovisuals sobre canyons al llarg de l’any oberts a tothom.

Però és en les activitats a nivell de Grup on s’han aconseguit les experiències i els objectius més importants, fent primers descensos inèdits i repeticions de gran dificultat arreu del món, destaquen les expedicions a : Creta, Eslovènia, Illa Reunió, Cap Verd, Lombardia, Sicília, Còrsega, Verdon, Versors, Alps Marítims.

Sense oblidar l’activitat, gairebé setmanal, a prop de Catalunya com a Navarra, Granada, Astúries, Galícia, Mallorca, Terol i evidentment a la nostra terra, Lleida, Girona, Barcelona i Tarragona.

Descarregar Programa