“La marxa comença a les onze a Port Lligat, seguint el Camí Vell de Cap de Creus, amb molt bon temps, vent suau i molt bones vistes, gaudint d’un camí preciós en carrerada de pedra seca.

[12 de juny] Cap de Creus
Els petits caminen molt àgils, es fan parades de reagrupament que s’aprofiten per fer observar tant la geologia pirinenca com la seva vegetació arran de mar.

Els grans anem netejant el camí de la brossa que hi trobem (bidons, sabates, envasos diversos de begudes, mocadors de paper…) ja que l’hem inscrit a la campanya Oceans Iniciatives i Let’s Clean Up Europe 2016.

Cap a quarts de dues arribem a Cala Jugadora, una preciositat de platja sota la presència del Cap de Creus. Als petits els hi falta temps per entrar a l’aigua i jugar entre peixos.

13411997_1770258519855046_5038958674040910765_o

Fem un mos, retornem al Camí Vell i enllacem amb el GR-11 fins trobar el corriol que baixa a Cala Culip, amb el seu refugi de pescadors restaurat per l’Ajuntament de Cadaqués. Fem la parada més llarga de totes, pràcticament tots ens banyem.

Cap a les cinc sortim pel corriol que, en pocs minuts i passant per sota de pins tombats pel vent i càdecs, ens porta al Paratge de Tudela. Allí ens trobem amb l’espectacle impresionant d’un rocam modelat com a escultures d’art modern pel mar i els vents salvatges de Tramuntana que van inspirar a Dalí. Immensos blocs de pegmatites, grans roques blanques trufades de cristalls de turmalines i moscovites brillants, surten entre esquistos foscos, tot amb grans alveols taffoni tallats per la sal del mar, alguns tan grans que ja són coves.

La flora que es desenvolupa en aquestes condicions tan exigents (càdecs, maçanelles, cineràries, espinosos coixins de monja, fonolls marins i murtra com a destacables d’interès especial) ens mostra la seva gran bellesa.

Tots, grans i petits, hem estat feliços, hem jugat, ens hem banyat i hem gaudit d’una pasejada en un entorn fantàstic. En total, han estat 7,8 km de recorregut amb uns 300 m de desnivell acumulat.
Han participat a l’activitat 12 infants de 3 a 11 anys i 15 pares.”

Track: http://goo.gl/x8yMmT

Text, fotos i track: Albert Vidal