L’entitat Sport Cultura Barcelona, de la qual el CEC n’és membre fundador, s’ha sumat a la Comissió independent que cercarà intervenir entre el Govern central i el de la Generalitat per arribar a un acord polític, “des del màxim respecte a la pluralitat i les opinions dels seus associats i masses socials”.

L’entitat, que forma part de la societat civil i aglutina institucions culturals i esportives de tradició i arrelament a Catalunya, s’ha adherit a la plataforma –iniciativa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab)– amb l’objectiu de fomentar el diàleg i l’entesa entre les institucions, els agents rellevants i els ciutadans.

El 2004, van fundar Sport Cultura Barcelona institucions com el Centre Excursionista de Catalunya, Orfeó Català – Palau de la Música, el Real Club de Golf El Prat, el Cercle del Liceu, FC Barcelona, RCD Espanyol, Cercle Eqüestre, Club Natació Barcelona, Panathlon Club de Barcelona, RACC, Real Club de Polo de Barcelona, Real Club de Tenis Barcelona 1899, Real Club Nàutic de Barcelona, i el Club Natació Sabadell.

 

Per la creació d’una Comissió independent de mediació, diàleg i conciliació:

 

Catalunya s’estructura des de sempre en una societat civil plural, reivindicativa i pacífica, en la que les diverses institucions, entitats i col·lectius han tingut i tenen una presència vertebradora de la seva personalitat.

Des del convenciment que qualsevol decisió del futur de Catalunya ha d’estar i passar per una solució pacífica i consensuada, les entitats i col·lectius sota signants manifesten la seva voluntat d’oferir ponts de diàleg i entesa que facin possible assolir una solució a la situació política actual de Catalunya.

A tal efecte, consideren necessari proposar un acord de resolució del conflicte que permeti el cessament de l’actual clima de tensió i que garanteixi el manteniment d’un sistema de convivència i organització política, econòmica i social basats en la pau, el respecte, la tolerància, els drets i llibertats de tota la ciutadania.

Per aquestes raons instem al Govern de Catalunya i al Govern de l’Estat Espanyol, així com a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats que acceptin una mediació o conciliació que condueixi a:

• “El restabliment del funcionament ordinari de les institucions d’autogovern de Catalunya, descartant per totes les parts, cap decisió immediata sobre el model polític organitzatiu.

• Crear una atmosfera per aconseguir la normal convivència amb el restabliment de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a Catalunya a la situació anterior a les actuacions desplegades com a conseqüència de la convocatòria del 1-O.

• El sotmetiment voluntari de les parts a un procés de resolució que es desplegui mitjançant una comissió independent de mediació, diàleg i conciliació. Les parts assoleixen els anteriors acords de forma lliure i voluntària, amb plena capacitat jurídica i es comprometen a la seva execució de forma immediata.

Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab)