Els passats 30 de juny, 1 i 2 de juliol un centenar de persones van participar a la Ruta Puig i Cadafalch organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya amb el suport del Departament de Cultura.

Les activitats relacionades van començar divendres amb la projecció de l’audiovisual sobre Puig i Cadafalch i la “Missió Arqueològica de 1907” per les valls pirinenques a la recerca del romànic, a càrrec d’Enric Soler.

La ruta, que va comptar amb la participació del conseller de Cultura Santi Vila, va començar dissabte amb una excursió que es va iniciar a Caldes de Boí i que va caminar fins a Erill la Vall, on el grup de teatre “A Galet” va fer una representació teatral de la visita a l’església de Santa Eulàlia realitzada per l’expedició de 1907.

La següent destinació va ser Boí, amb la visita a l’església de Sant Joan i a l’exposició d’imatges antigues de la Vall de Boí a càrrec de Berenguer Vidal, director de l’Arxiu Fotogràfic del CEC. A la tarda, després del trasllat en autocar fins a Taüll, es va visitar l’església de Santa Maria i l’església de Sant Climent. Al vespre, els participants van poder gaudir de les falles de Barruera i diumenge es van cloure els actes amb una sortida botànica.

Carles Folch, coordinador de la ruta, ha assenyalat el paper clau que han tingut les comissions per tal que l’acte fos un èxit, així com la importància que la diversitat del CEC combregués en aquesta cita per tal de fer Centre. També ha agraït la col·laboració del Departament de Cultura, l’Ajuntament de la vall de Boí, el Centre del Romànic de la vall de Boí i els establiments comercials de la zona.

Diferents mitjans de comunicació com El Periódico, La Vanguardia, Nació Digital o Segre s’han fet ressò de l’aconteixement.

 

 

Ruta Puig i Cadafalch

 

marca-article-jpg_2125437331