Comissió de Cultura - Centre Excursionista de Catalunya

Comissió de Cultura

La nostra comissió ofereix una visió preferentment cultural de l’activitat excursionista. Al voltant de centres d’interès tan importants com són la història i el coneixement de les arts organitzem tota mena d’activitats que hi estan relacionades.

Les nostres activitats es posaren en marxa des del mateix moment de la fundació del Centre l’any 1876, i han proseguit fins avui amb diversos canvis de nom que no han alterat els objectius primers.

Excursions i sortides

Organitzem una excursió mensual amb autocar: de contingut principalment cultural, a llocs d’interès artístic, històric, monumental. Algunes vegades amb itineraris fàcils de muntanya.

També muntem una o dues sortides al mes amb transport públic, a fi de no oblidar les arrels de l’excursionisme més tradicional, i amb un recorregut a peu de 3 a 4:30 hores, a llocs d’interès històric, artístic o paisatgístic.

Fem visites matinals culturals a museus, exposicions, monuments, institucions de Barcelona i poblacions dels voltants.

Presentacions de llibres

Oferim conferències – normalment amb diapositives – sobre art, música, personatges de la nostra cultura, etc., i realitzem projeccions de vídeos i diapositives d’excursions i viatges

Exposicions, cursos i conferències

Organitzem l’Exposició Biennal dedicada especialment a les obres dels participants en les sortides del Grup Miquel Farré de dibuix i pintura, i dels socis en general del Centre sobre temes de muntanya.

També organitzem cursets monogràfics sobre temes històrics o d’art.

Viatges

Cada any, a l’estiu, organitzem un important viatge internacional a partir de les preferències dels socis de la Comissió.

Grup d’Arqueologia Pelegrí Casades i Gramatxes

Publicació Arqueocec

Fes-te soci!
X