PROGRAMA DE CURS:
Bloc 2:
2a sessió teòrica: dijous: 30 de maig, a l’aula del CEC (C/Paradís 10, Barcelona)
2a sortida de camp: diumenge, 2 de juny, a la Mare de Déu de Queralt (Berga)
METODOLOGIA:
Observació personal dels hàbitats i de les plantes que hi viuen.
Determinació de les plantes amb l’ajuda del manual.
Posada en comú dels resultats i correcció de les dades obtingudes amb l’assessorament de l’instructor botànic.
LOGÍSTICA DE LES SORTIDES DE CAMP
Transport amb cotxes propis dels cursetistes, des dels punt de sortida fins al de tornada. Els que comparteixin cotxe col·laboraran a sufragar el cost de viatge.
Els detalls de cada sortida (hora de sortida, punt de trobada, organització dels cotxes, etc) s’especificaran a la part final de cada sessió teòrica prèvia.
RISCOS DEL CURS I REQUERIMENTS FÍSICS DELS ALUMNES
Les sortides de camp es realitzaran en tres ambients molt diferents al llarg de tota la primavera. Això implica que la situació climatològica de cada una de les sortides pot variar força. Els detalls de cada una d’elles s’especificaran al final de la sessió teòrica corresponent.
Totes les sortides de camp tenen una dificultat baixa però requereixen que els cursetistes tinguin una condició física mínima i un material de muntanya mínim que els permeti desplaçar-se, en ocasions, per camins pendents —amb pujades i baixades fortes—, irregulars, pedregosos o lliscosos, per terrenys coberts de tarteres, etc.
Director del curs: Valentí González.
Instructor en les sessions teòriques: Valentí González.
Instructors en les sortides: Valentí González i Josep Nuet.
Membres de l’Equip de Recerca Botànica Ramon Pujol i Alsina – Centre Excursionista de Catalunya i de la Institució Catalana d’Història Natural – Institut d’Estudis Catalans.