Patrimoni Cultural - Centre Excursionista de Catalunya

Patrimoni Cultural

Filmoteca

Biblioteca i Cartoteca

El Centre Excursionista de Catalunya disposa d’una biblioteca especialitzada en temàtiques excursionistes i d’esports de muntanya que és la més important de Catalunya i una de les millors d’Europa. Aquest fons especialitzat aplega més de 10.000 monografies i 80 publicacions periòdiques vives.

No obstant això, la llarga trajectòria de la Biblioteca, inaugurada el 1879, i l’estreta vinculació d’aquesta amb l’activitat de recerca científica i producció cultural dels primers excursionistes, confereixen al fons de la biblioteca una segona naturalesa més generalista. Aquest fons aplega 29.000 documents més, i en destaquen els 7.000 mapes de la cartoteca històrica i les publicacions de finals del segle XIX referents a la vida social, cultural, científica i esportiva de Catalunya.

Recentment la biblioteca s’ha integrat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes i també s’ha sumat al projecte per a la digitalització dels fons exempts de drets d’autor que lideren la Biblioteca de Catalunya i l’empresa Google. Totes dues iniciatives permetran multiplicar la visibilitat dels fons reunits.

Camí ral de Berga a Bagà. Mapa il·lustrat a color 20X40cm. 1723.

Vols gaudir de la biblioteca i cartoteca del CEC?

Fes-te soci ara!

Arxiu Fotogràfic

Imatges per a particulars i publicacions

L’Arxiu Fotogràfic, fundat el 1909, conserva prop de 750.000 fotografies, des de la dècada de 1860 fins a l’actualitat, gràcies principalment a les donacions procedents dels socis de l’entitat, configurant un dels arxius més importants de Catalunya pel que fa a fotografia històrica.

Més d’un centenar d’autors ofereixen un ampli ventall temàtic: la muntanya, l’excursionisme, la reproducció del patrimoni artístic, l’arquitectura, l’enginyeria, l’esport, l’oci, l’etnografia, la vida rural, la ciutat, la vida quotidiana, així com la vida social i política del país.

Bona part de les imatges són de Catalunya, si bé n’hi ha també una quantitat estimable referents a l’entorn rural, muntanyenc i urbà dels diferents continents: Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia.

L’Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya és obert a socis, no socis i entitats que vulguin consultar-lo. Disposem d’un servei de reproducció que proporciona còpies als usuaris en diferents formats.

Atenció al públic: cal concertar cita prèviament.


Informació de contacte

Telèfon: 93 315 23 11
Direcció: C/ del Paradís, 10 - Barcelona
e-mail: arxiufotografic@cec.cat
Segueix-nos
Podeu veure les nostres imatges a la

Arxiu Documental

L’Arxiu Històric del Centre Excursionista de Catalunya conserva la documentació vinculada a l'entitat i al seu funcionament des de l'orígen d'aquesta l'any 1876 fins a l'actualitat.


Documentació digitalitzada

L’Arxiu Històric del Centre Excursionista de Catalunya rep el suport de la Diputació de Barcelona


Serveis

  • Consulta en sala i assessorament arxivístic
  • Reproducció i digitalització
Si vols fer una consulta a l’Arxiu Històric envia un correu electrònic a arxiuhistoric@cec.cat
 

Fes-te soci!
X