Exposicions culturals al CEC - Centre Excursionista de Catalunya

Exposicions culturals a la seu social del CECEl Centre Excursionista de Catalunya presenta exposicions culturals de manera regular a la seva seu social


Exposicions actuals


No hi ha muntanya

Del 13 de desembre de 2023 al 26 d'abril de 2024

No hi ha muntanya és una reflexió sobre la representació del paisatge realitzat a partir de l’arxiu de fotografies de muntanya de mossèn Jaume Oliveras.

La realitat se situa sempre per sobre de la seva representació, tant a nivell de grandiositat i solemnitat com en l’emoció que provoca. La imatge es queda en un pla icònic, la dificultat de transmetre la immensitat de la natura ens retorna a la idea romàntica de l’individu, sol i impotent davant la perfecció de l’univers.

En la representació es retroba allò que es reconeix i que està desat a la memòria, no és només la identificació formal de la imatge sinó el reviure l’experiència el que genera el seu reconeixement.

No hi ha muntanya, no hi ha natura, no hi ha paisatge. Però la imatge ens en retorna el sentit.

Properes exposicions

  Fotografia a l’Associació Artistico Arqueològica Barcelonesa
  Maig - juny de 2024

  De quan les aigües es van tornar camins, Anna Dot
  Juliol - octubre de 2024

  Festival Panoràmic
  Octubre - desembre de 2024

  Loop Barcelona
  Del 4 al 24 de novembre de 2024

Exposicions passades i itinerants


Arxiu L.L geminada, de Pere Llobera - Festival Panoràmic

El festival Panoràmic Granollers presenta al Centre l’exposició "Arxiu L.L Geminada", de Pere Llobera, comissariada per Mercè Alsina. En la seva intervenció a l’Arxiu Fotogràfic del CEC Pere Llobera proposa incorporar-hi materials nous, una nova categoria sincrètica a través de la qual expressar la intenció de transformar la realitat cap a un model diferent de l’hegemònic. Hi podran fer donacions artistes acreditats a Catalunya.

Més informació


Armand Ballart. Una vida de ressenyes d’escalada 1977-2022

L’any 81 comença a dibuixar per la revista Muntanya (C.E.C.), elaborant les ressenyes d’escalada i els mapes corresponents de molts articles. Al poc apareix Extrem, una nova publicació catalana per difondre uns dibuixos cada cop més sumptuosos, en una etapa especialment fructuosa d’obertures arreu. La qualitat dels seus treballs, farà que en poc temps l’Armand sigui tot un professional de les ressenyes, publicant en totes les revistes especialitzades d’escalada del país. Des de llavors, els seus dibuixos han il·lustrat centenars d’exemplars, moltes guies d’escalada i, fins i tot, s’han imprès en publicacions arreu del món.

Més informació


Desaparecidas, de Mayra Martell - Festival LOOP

Durant més de 17 anys, Mayra Martell ha generat diversos documents visuals a la seva ciutat natal, una de les fronteres més violentes del món, la qual ha estat focus d’atenció pels nombrosos casos de feminicidi que hi ha hagut des de la dècada dels 90. Martell està treballant en la producció del llibre que recull tots els casos, fins i tot, aquells que la policia no ha volgut documentar. Aquests casos no consten enlloc, l’únic espai de memòria d’aquestes desaparegudes serà aquesta publicació.

Més informació


Cèsar August Torras i Ferreri (1852-1923)

En commemoració del centenari de la mort de Cèsar August Torras i Ferreri (1852-1923), el Centre Excursionista de Catalunya ha organitzat una exposició a la seva seu social (carrer Paradís, 10 de Barcelona) amb un recull de fotografies fetes per aquest pioner i promotor de l’excursionisme a casa nostra. Cèsar August Torras va ser també president del CEC durant dos períodes diferents.

Més informació


 
Fes-te soci!
X