Projecte Salardú, hostel de muntanya - Centre Excursionista de Catalunya

Projecte Salardú, hostel de muntanya

El nou projecte per a Salardú vol reformular aquest refugi històric del CEC i portar-lo al futur, seguint el concepte d’allotjament que és tendència als establiments de muntanya més moderns d’arreu del món. Aquest projecte neix amb tres grans objectius:

  1. Transformar un important actiu del CEC —el Xalet Refugi Juli Soler Santaló— en un hostel de muntanya d’última generació a la Val d’Aran.
  2. Superar el concepte tradicional d’alberg mitjançant la figura del hostel modern, amb instal·lacions impecables, que eixampli el perfil del client i mantingui, al mateix temps, la filosofia del CEC: passió per la muntanya i fer comunitat.
  3. Destacar en excel·lència i valors, com la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

 

 

Hostel Salardú 2022

Ubicació

La ubicació és una de les moltes virtuts del hostel: és a Salardú, un petit poble, encantador i tradicional del Pirineu lleidatà, amb un llegat i patrimoni cultural de primer ordre al Pirineu català. A més, al peu de la carretera que va de Vielha a l’estació d’esquí de Baqueira-Beret, a 4 km de l’estació d’esquí, comunicada també amb transport públic, i a l’entrada del Parc Natural d’Aigüestortes, un reclam turístic de muntanya indiscutible.

Sostenibilitat

El projecte també té com a clau la sostenibilitat, que farà del nostre hostel un model d’excel·lència mediambiental: eficiència energètica de l’edifici, ús d’energies renovables, gestió de residus i conservació de la natura. Un valor cívic molt contemporani que, alhora, és una eina de seducció pels visitants.

Un hostel amb ànima i oportunitats

La vinculació del Hostel de Salardú al CEC dona ànima al projecte i l’obre a tota una sèrie de línies d’actuació i propostes per a diferents àmbits i edats. Les oportunitats es multipliquen més enllà de l’equipament particular. Des de les estades de centres escolars i pedagògics, que col·laboren amb el CEC, fins a cursos de l’Escola de Muntanya per a adults, jornades de team building i setmanes específiques per a infants i joves d’arreu.

Integració al territori

El projecte de reforma neix amb la voluntat d’integració total al territori i les seves especificitats. El projecte compta amb el vistiplau de consistori de Naut Aran i la Sindicatura de l’Aran. Cal destacar també un preacord amb del Parc Nacional d’Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici per poder ubicar-hi el centre d’interpretació del parc a l’Aran.

Fes-te soci!
X