Pura Vida! - Centre Excursionista de Catalunya

 

Els Campaments de Vacances del CEC 

Els Campaments de Vacances del CEC celebren 60 edicions i hem cregut que és un bon moment per fer una pel·lícula que reculli tot el que aquest projecte únic significa per a milers de persones, i que a la vegada ens serveixi per deixar constància dels valors del CEC i de la tasca dels seus voluntaris al servei de la societat catalana.

No seria arriscat dir que els Campaments de Vacances del CEC són una experiència tant autèntica i genuïna que ha marcat de per vida a tots els que hi hem participat.

Mentre la societat tendeix a la individualització i a la cerca del confort sense límit, cada estiu centenars de famílies ens ajuntem i sumem esforços per construir una vida simple, no exempta d’alguna incomoditat, però que ens retorna a un passat autèntic.

Una vida a la natura on la llum solar, el foc o la meteorologia recuperen el seu protagonisme. On podem caminar i gaudir del paisatge amb els ulls dels nostres avantpassats.

On ens organitzem de forma col·lectiva per cuinar, jugar o passar magnífiques vetllades. On tenim temps per estar amb la família i fer noves coneixences que es convertiran en grans amics.

En definitiva, uns dies on ens desprenem de tot allò accessori i gaudim del més important de la vida. La Pura Vida!

La pel·lícula

Pura Vida! és una pel·lícula estructurada en quatre apartats, que responen als elements més significatius dels Campaments de Vacances: les famílies, el foc de camp, els nostàlgics i la cuina. Aquests grans blocs s’aniran mostrant a mesura que avanci el documental i el fil conductor serà el pas del temps en la vida d’un acampador. S’hi mostraran imatges dels campaments de tots els temps i també hi trobarem entrevistes.

Idea original: Jaume Bonaventura, Anna Lligoña, Marta Domingo i Francesc Olivé
Guió, realització, edició i muntatge: Iris Olivé
Gravacions: Jaume Bonaventura, Iris Olivé i Francesc Olivé
Localitzacions: Domicilis particulars de les famílies Casamitjana-Soberano i Manyós-Lligoña, i d’en Josep Rius a l’ermita de Rexach. Seu social del CEC.
Fons documental: Arxiu Històric del CEC, col·leccions particulars de campistes del CEC
Entrevistats:
Famílies: Esther Martínez, Noemí Soberano, Marta Casamitjana.
Cuina: Josep Rius, Josep M. Macaia, Josep M. Ferrer i Carme, Carles Rosa i Elisenda.
Nostàlgics: Germà Granada, Jordi Bueno i Rosa Torrens, Julià Saez, Miquel Queralt i Montserrat Carrió.
Foc de camp: Ramon Llop i Mercè Feliu, Quim Manyós, Manel Canales, Judith Cucala i Martí Castan
Text de la veu en off: Daniel Romaní

 

Projecte de microfinançament 

Com en els mateixos campaments, si sumem esforços, podrem aconseguir una pel·lícula de gran qualitat per rememorar els grans moments que hi hem viscut i que sintetitzi la història dels nostres campaments per a la posteritat. I si ajudes a fer possible la pel·lícula rebràs una recompensa com a mostra d’agraïment.

Per col·laborar amb el projecte cal:

1- Omplir el següent formulari 

2- Fer un donatiu via transferència bancària al següent núm. de compte corrent ES58 2100 0900 9102 1162 5511 fins al 15 de novembreindicant Pura Vida! al concepte.

Desgravació fiscal 

Tots els donatius es podran desgravar fiscalment conjuntament amb la quota de soci. En el cas dels no socis només els superiors a 40€*

*En el cas del pack 60 anys la base desgravable del donatiu no comprèn la totalitat del donatiu, cal descomptar el cost de la motxilla. El CEC et farà arribar una carta amb l’import exacte a desgravar en cada cas.

Les gratificacions

1-Pura Vida! 

Si aportes 20€ rebràs un exemplar  de la pel·lícula que has ajudat a finançar en format USB + agraïment als crèdits de la pel·lícula.

 

2-Pack 60 anys  

Si aportes 60€ rebràs un exemplar de la pel·lícula que has ajudat a finançar en format USB + una motxilla dels 60 anys de Campaments de Vacances marca Alpina 25l + agraïment als crèdits de la pel·lícula. 

 

3-Campi qui pugui. Exhaurit 

 

Les pel·lícules i les motxilles es lliuraran el 17 de novembre en l’acte de celebració del 143è Aniversari del CEC i del 60è Aniversari dels Campaments de Vacances a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Si no pots recollir-les aquell dia te les farem arribar a l’adreça postal que ens proporcionis en el formulari. 

què destinarem les vostres aportacions 

Les aportacions serviran per sufragar les despeses de realització de la pel·lícula, la producció de les gratificacions i el seu enviament. 

 

 

Fes-te soci!
X