Comissió de Fotografia i Vídeo - Centre Excursionista de Catalunya

Comissió de Fotografia i Vídeo

A la Comissió de Fotografia i Vídeo del Centre Excursionista de Catalunya, fundat l’any 1932 com a Secció de Cinema i Vídeo, tenim com a objectius la divulgació i l’ensenyament del cinema no professional, en la part tècnica i artística, i l’organització de tota mena d’activitats relacionades tant amb el món del cinema com amb el del vídeo.

Les projeccions es realitzen a la sala d’actes del CEC, equipada amb projectors de cinema i de vídeo. Cada primer dilluns de mes la videotertúlia reuneix als aficionats a la sala d’actes per a projectar sense programa previ, comentar-ho i aprendre entre tots. La majoria dels altres dilluns, excepte juliol, agost i setembre, s’organitzen sessions d’autors no professionals, sobre temes culturals, d’efemèrides, etc.

El mes de gener, es convoca el Certamen de Vídeos Amateurs d’Excursions, Reportatges i Documentals. Les obres presentades es poden veure a les sessions programades.

Cada any, el grup organitza un Curs de Vídeo.

El Centre Excursionista de Catalunya és membre fundador de l’organització internacional UNICA. La nostra entitat va organitzar el 1935 el IV Concurs Internacional del Millor Film Amateur, a Sitges, i conjuntament el I Congrés Internacional de Cineastes Amateurs. De les resolucions i acords va néixer el 1937, a París, la UNICA (Unió Internacional de Cinema Amateur). Per aquest motiu, i també perquè a Espanya no hi ha una federació de cinema no professional, el CEC representa Espanya a l’organització UNICA.

 

Cada any, la UNICA convoca en un país diferent un concurs mundial. Per escollir els vídeofilms que han de representar Espanya, la Secció de Cinema i Vídeo organitza el Certamen Estatal de Vídeo No Professional-Selectiu UNICA. Al web hi ha extensa informació sobre aquesta organització. Actualment el nostre delegat a la UNICA és el cineasta Josep Rota.

Si feu cinema o vídeo, o esteu interessats en aquestes activitats, la Comissió de Fotografia i Vídeo del CEC us ofereix el lloc ideal de reunió.

Fes-te soci!
X