22 i 23 de juliol del 2017

Ben a prop de despedir el juliol i abans que el CEC iniciés les vacances d’agost, un grup nombrós de joves vam ascendir la pica del Canigó i donàrem bona part de la volta al massís. Vam sortir del refugi de Mairalles dissabte 22 de bon matí per enfilar la vall del Cadí direcció a la xemeneia de la pica. Recorrent amb bon ritme la primera jornada, sense esgotar-nos ni suar les grimpades de la xemeneia, vam coronar sostre (2784 metres d’altitud) vam dinar i  vam fer-nos forces fotos a la creu.

Continuem la travessa, doncs els núvols que envolten la pica són amenaçadors, i baixem al refugi de Cortalets on vam sopem i dormim. Ràpid descens al refugi, instal·lació, sobretaula, birres i recordem anècdotes. Sopem un potent “potaje” envoltats d’un gran xivarri perquè el refugi està complet d’excursionistes, trailrunners i fins i tot ciclistes. Per pair el sopar sortim a passejar i a gaudir de la posta de sol.

L’endemà, en un matí calorós, prenem el GR del Tour del Canigó direcció Mairalles i tresquem la tornada al cotxe. Diumenge vam caminar la jornada més llarga del cap de setmana, 20 Km i més de 1000 m de desnivell positiu: algun ascens dur per un sender envoltats de pineda, per encadenar una baixada força dura fins a uns gorgs i el bany pertinent que ens va fer reanimar. Poc abans que la méteo obris l’aixeta de les tempestes, vam arribar al cotxe i amb alegria i satisfacció marxàrem del Canigó a dinar a la Cerdanya.

Text i fotos: Pol Martínez Rossell