El nostre consoci Jordi Pons va escalar el passat 7 de setembre la Pique Longue, la cara nord del Vignemale, amb 83 anys.

Jordi Pons ha destacat al llarg de la seva vida com un dels millors alpinistes de la història de Catalunya. Va ser dels primers d’anar als Alps, fent cim al difícil i complicat Eiger per la seva cara nord. Va ser el primer català de convertir-se en “himalaista”, fent cim el 1974 a l’Annapurna Est, en companyia dels grans companys de moltes expedicions, Josep Manel Anglada i Emili Civis. I va ser també dels primers de filmar les expedicions i de difondre l’afició per les grans muntanyes.

Tot i comptar amb centenars d’ascensions a les seves espatlles, entre elles quatre 8.000 i moltes de les cares nord més mítiques dels Alps (Cerví, Eiger, Walker…), es dóna la circumstància que la Pique Longue no l’havia escalat mai, doncs després d’un primer intent, fa 64 anys, no ho havia tornat a intentar.

L’ascensió de Jordi Pons a la cara nord del Vignemale és un projecte de la productora Pixpeak, per a un programa que serà emès per TV3.