Homenatge del món de la muntanya a Ferran Latorre

75è aniversari del CADE

El proper dijous 28 de setembre, el Centre Excursionista de Catalunya retrà homentage a l’alpinista Ferran Latorre, que recentment s’ha convertit en el primer català en ascendir als 14 cims més alts de la Terra. El projecte alpinístic, que el mateix Ferran batejà com a CAT14x8000, s’inicià l’any 1999 amb l’ascensió a l’Annapurna i finalitzà el passat 27 de maig amb l’expedició a l’Everest. 18 anys d’aventures i de difusió de l’alpinisme entre el públic general, doncs una de les altres característiques d’aquest gran alpinista és la capacitat de comunicar les seves gestes amb un discurs molt personal i unes imatges espectaculars.

En Ferran, soci del CEC des dels 14 anys, es va formar com a escalador i alpinista de la mà del Centre Acadèmic d’Escalada (CADE), l’organisme específic creat pel CEC l’any 1942 per a l’ensenyament i promoció de l’escalada. Els promotors van ser Joan Rodríguez, Jaume Reñé, Josep Piqué, Francesc Blasi, Ernest Mallafré i Estanislau Pellicer i enguany es cumpleixen 75 anys de la seva fundació. Per aquest motiu, a l’acte d’homentage participaran exmembres del CADE i es presentarà una activitat commemorativa que se celebrarà a Montserrat properament.

L’acte comptarà amb la intervenció d’Eduard Cayón, president del CEC, de Jordi Merino, president de la FEEC, i de Ferran Latorre.

En acabar l’acte hi haurà un pica-pica per a tots els assistents.

28 de setembre del 2017 · 20:15 h · Sala d’actes del CEC · Entrada lliure

 

Confirmar assistència: