Durant la Setmana Santa d’enguany l’equip d’activitats del CEC va proposar una travessa, amb components de progressió en entorns nivals, que passava per dos refugis principals, el pic de l’Àliga de Núria i el refugi Pastuira a Vallter.

Previa reunió per presentar els guies i plantejar tots els dubtes possibles, el dia 10 d’abril ens vam trobar participants, famílies i responsables a l’estació de Sants. Allà una vegada comprovat que hi érem tots, el grup va agafar el tren a l’hora establerta cap a Ribes de Freser. Des d’allà van iniciar l’ascensió cap a Queralbs, on van fer una primera parada tècnica per continuar cap a Núria. Una vegada a Núria el grup es va equipar amb raquetes per arribar a la propera fita, el refugi del Pic de l’Àliga. La següent etapa va ser assolir el repte de progressar per entorn nival a través de la variant del GR-11 que passa pel refugi Coma de Vaca fins arribar al refugi Pastuira, ja a Vallter.

 

Travessa GR-11 Núria · Setcases

Galeria d’imatges

Superades les dues etapes més dures van dedicar el tercer dia a dur a terme diferents tallers de tècniques alpines i rescat en entorns nevats.

Ja durant l’última jornada van baixar cap a Setcases, on van agafar un autobús que els va traslladar fins Ripoll on van realitzar l’últim desplaçament amb tren fins a Sants.

L’experiència dels nois i noies que hi van participar ha estat molt positiva així com les opinions de les famílies:

 

“Estem molt satisfets per l’enriquiment i el creixement personal que comporta”

“Sí, la meva filla s’ho va passar força bé i nosaltres agraim la vostra dedicació i atenció. Gràcies i repetirem un altra vegada sens dubte”

“El meu fill va arribar molt content i el primer que em va preguntar va ser quan seria la propera. Amb això es diu tot!”

“Ha estat un experiènciamolt positiva. Sobretot valoro la serietat i bona organització de l’estada”

“Gràcies a tots els monitors!”