“El viatge a Escòcia ha anat molt bé!

El dia d’arribada, a la tarda, ja vam fer una visita exhaustiva per Edimburg, amb una guia molt bona i molt entusiasta.

L’endemà, i els dos dies següents, que vàrem fer travessa per les muntanyes, va fer el temps típic d’allà, ara plou, ara no, boires, s’aclaria una mica i es tornava a tapar… Especialment el segon dia de camí va ser quan va ploure més. Però, precisament per aquesta raó, els boscos, no gaire abundants, són verds i gemats, amb uns arbres i unes plantes exuberants. I cal anar ben tapat!, tant per la pluja com per una munió increïble de mosquits menudíssims, que et piquen per tot arreu, malgrat portar la mosquitera posada, i la caputxa o la gorra ben enfundades.

En canvi, els dos dies que seguiren, que vam anar a l’illa de Skye i entorns, va fer un temps excepcionalment bo, preciós! El que em va confirmar que feia un temps fora de sèrie va ser que, en un moment determinat, el conductor del microbus que ens portava va parar el bus per fer una fotografia del paisatge, tot dient que allò no ho havia vist mai!!! I el guia també anava dient el mateix! Quina sort!

Després, mig núvol, algun ruixadet, mig serè, ullades de sol, l’arc de sant Martí, unes postes de sol precioses, alguna nit, ben estelada…, de manera que ens n’hem de felicitar!

Ha valgut la pena, els paisatges són molt variats: mar, muntanya, prats, boscos, rierols, llacs, tan variats com canviant és el temps.

Hem tingut una programació molt densa i completa, i els guies que ens han acompanyat han estat molt competents en la seva feina i en les seves explicacions.

És, doncs, un viatge molt recomanable.”

Montserrat Badia i Cardús

 

“En la meva opinió el viatge ha Escòcia ha estat una bona experiència i ha anat molt bé tant pel que fa a l’activitat com a les relacions personals. A mi el disseny del viatge m’ha agradat força malgrat els atacs dels inseparables mosquits. Com sempre passa, un cop fet el viatge sempre penses que alguna cosa es podria millorar.

Alfons Labrador Tames

 

FOTOS