Ahir dijous, dia 24 de novembre, el Centre va celebrar l’Assemblea General Ordinària. La jornada va comptar amb la participació d’un bon nombre de socis i sòcies convocats i citats a la sala d’actes, que van aprovar les quotes per l’any 2023 i el pressupost per al govern del Centre.
I, per això, en el transcurs de l’assemblea van intervenir, al costat del president Eduard Cayón, tots els membres de Junta Directiva així com el director general per explicar els projectes de l’any vinent, entre els quals destaquen l’Aran Hostel i l’aula de natura Juli Soler i Santaló, a Salardú, la gestió del patrimoni del Centre i les relacions institucionals.
En l’àmbit cultural, Albert Gusi – vocal de cultura i comunicació – va explicar les darreres propostes culturals que la seu social del Centre ha acollit i/o organitzat. Unes mostres que ressituen la seu social com un espai viu: una vitalitat que de ben segur es mantindrà en els propers mesos.
Pel que fa al patrimoni del Centre, Antoni Olivella – Vicepresident 1er. Patrimoni – va destacar la gran feina que està portant a terme l’equip de voluntaris (coordinat i liderat per Montserrat Catalan, sòcia del CEC i exdirectora de l’arxiu Tarradellas) en inventariar tot l’arxiu documental. També va fer una crida per sumar nous voluntaris per treballar en l’arxiu fotogràfic del CEC.
Cal recordar que el Centre Excursionista de Catalunya compta amb:
En aquest apartat l’Albert Salvador – vocal de relacions institucionals – va destacar la visita del MH Sr. Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya. També la visita de Sa Excel·lència copríncep d’Andorra, Joan- Enric Vives; i els cònsols generals del Japó, Israel, Brasil i Suïssa.
“La història del Centre Excursionista de Catalunya està estretament lligada a la història de Catalunya” tal com va explicar el president del CEC, Eduard Cayón, en destacar la gran diversitat de relacions bilaterals, participacions, etc. que manté el Centre amb institucions d’arreu del país. En destacà algunes com per exemple que ell mateix lidera la comissió de RSC de l’entitat SportCultura Barcelona, l’associació Entrepyr que agrupa els gestors dels refugis de muntanya de banda i banda del Pirineu, les relacions amb diverses federacions esportives i també patronats i fundacions com per exemple el patronat de la Vall de Núria, el Consell Consultiu del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola o el patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Finalment en l’àmbit cultural va destacar les relacions amb el Festival Panoramic i el Festival Loop.
Albert Salvador va prendre de nou la paraula per explicar el projecte que recentment ha engegat el Centre: Empresa amiga. En aquest projecte, Salvdor va explicar que és una proposta d’agermanament corporatiu que busca establir sinergies col·laboratives amb diferents empreses i institucions d’arreu amb història i valors, i que a la vegada tinguin un projecte atractiu.
La previsió, voluntat i ganes és que el projecte Aran Hostel deixi de ser un projecte per ser una realitat el primer trimestre de l’any 2023, tal com va explicar el Julià Capel- vocal d’infraestructures-.
Actualment, les obres avancen a molt bon ritme i de la mateixa manera s’avança en les concrecions per la futura oficina del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, situada al Hostel.
L’Aran Hostel serà el segon equipament que comptarà amb una gestió directa del Centre, amb la voluntat de seguir expandint aquesta proposta.
L’Assemblea General també va decidir per àmplia majoria, a proposta de la Junta Directiva, actualitzar les quotes dels socis per al 2023, que va explicar i detallar el Ton Barnils, director general del CEC.
Cal recordar que la quota té tres dimensions, que combinades, fan sentit per a milers de socis i sòcies. Activitats, serveis i valors per a una entitat d’utilitat pública amb una desgravació fiscal de fins el 95 %.
D’aquesta manera, les quotes resultants són les següents i es poden consultar fent clic aquí.
El pressupost per al proper any 2023 està construït sense la necessitat de mesures extraordinàries per part dels socis i sòcies. Les diferents partides dels ingressos no són expansives.
Cal destacar també que s’ha aplicat una forta reducció de les despeses. Aquest pla d’ajust ha comportat una reducció de l’equip professional, la gestió directa de l’equipament de Siurana i Salardú, i una priorització estratègica dels projectes i activitats.
Fent clic aquí es pot consultar el pressupost aprovat en Assemblea.